Moş Crăciun vine la patinoar

Botoşaniul a intrat în atmosfera Sărbătorilor de iarnă. Un eveniment aşteptat cu emoţie de copiii din municipiu este întâlnirea cu Moş Crăciun. Acesta va fi prezent astăzi, pe esplanada Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă”, începând cu ora 11.00. Bugetul pentru daruri a fost asigurat de municipalitatea botoşăneană, cu bani adunaţi din sponsorizări.

„Vom da cadouri tuturor copiiilor de la patinoar. Ce este în plus vom da copiilor de la spital sau la un centru de plasament”, a anunţat ieri primarul Cătălin Flutur. Edilul îl va ajuta pe Moş Crăciun la împărţit darurile.

 

Târgul de Crăciun se încheie cu spectacol

 

Astăzi se încheie şi Târgul de Crăciun, organizat de municipalitatea botoşăneană în perioada 13-23 decembrie. Comercianţii au făcut vânzări importante, deoarece mulţi botoşăneni au dorit să aibă pe masa de Crăciun bucate tradiţionale. Târgul de pe Pietonalul Unirii se va încheia cu un program specific sărbătorilor de iarnă susţinut de formaţii din Durneşti, aduse la Botoşani de apicultorul Iustin Marineac.

Programul va începe în jurul orei 11.00.

 

Săptămână sub semnul colindelor

 

Săptămâna care se încheie a stat sub semnul colindelor şi urărilor făcute de către cetele de colindători edililor botoşăneni. Ieri, la primărie au ajuns elevii de la Şcoala „Elena Rareş”, coordonaţi de profesorul Loredana Şuşter, elevi de la Şcoala 2 şi alte grupuri de tineri. Potrivit tradiţiei, colindătorii au primit câte un colac şi pachete cu dulciuri.

Tot ieri, primarul Cătălin Flutur a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia le-a urat botoşănenilor „Crăciun fericit, Sărbători liniştite, un an nou cu linişte şi mulţi, mulţi ani!”.

Slujitorii Bisericii îi îndeamnă pe botoşăneni ca în zilele de Crăciun să nu-i uite pe cei nevoiaşi, pentru că sărbătoare „trebuie să fie în orice casă de român”. „Crăciunul este sărbătoarea dragostei, a iubirii. Dragostea trebuie să se manifeste şi faţă de semenii noştri, faţă de cei oropsiţi, bolnavi, uitaţi, fiindcă Hristos spune că «dacă unuia dintre aceşti mici fraţi ai mei aţi făcut o faptă bună, mie mi-aţi făcut»”, a mai spus preotul Grigore Diaconu.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!