Tânăr ars de viu în propria casă

Moarte cumplită pentru un tânăr de 34 de ani, din Darabani. Acesta a ars de viu în propria casă în momentul în care a încercat să aprindă focul. Nenorocirea a avut loc ieri, în cea mai geroasă zi din acest sezon rece, în localitatea Teioasa. Dorind să aprindă focul cât mai repede şi să încălzească încăperea, D.Ş., care era diagnosticat şi cu o uşoară afecţiune psihică, a folosit şi o cantitate însemnată de benzină. Din păcate, în momentul în care a aprins focul, flama i-a cuprins şi mânecile hainei cu care era îmbrăcat.

Speriat, tânărul nu a reuşit să îşi dea haina jos în timp util, astfel că s-a aprins cu totul, arzând ca o torţă. După ce hainele au ars aproape în totalitate, tânărul a mers la un vecin spunându-i că s-a ars la mâini, însă acesta a suferit un şoc, când a văzut cât de gravă era situaţia. De altfel, nici victima nu realizase acest lucru, el nesimţind durerile, pentru că terminaţiile nervoase îi fuseseră afectate de flăcări.

 

„Pacientul avea arsuri pe aproape 90% din suprafaţa corpului”

 

La faţa locului a fost imediat trimis un echipaj medical de la Ambulanţa Dorohoi, dar şi echipajul SMURD de la Botoşani. „Pacientul prezenta arsuri pe aproape 90% din suprafaţa corpului, de gradele II, III şi IV, precum şi arsuri la nivelul căilor aeriene superioare. Iniţial era conştient, însă starea lui s-a deteriorat extrem de repede. Nu avea nici măcar o bucată de piele nearsă pentru a putea fi perfuzat şi pentru a i se pune sondă urinară a trebuit făcută o incizie specială”, a precizat un cadru medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Din păcate, tânărul a intrat în stop cardio-respirator la câteva zeci de minute de la incident, în drum spre spital, cadrele medicale de pe ambulanţă nemaiputând face nimic pentru a-l salva.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!