Consemnaţi în România după ce au terorizat Balcanii

0

Doi dorohoieni căutaţi de autorităţile slovene pentru furturi din bancomate vor fi extrădaţi numai după ce vor finaliza afacerile judiciare în România, ei fiind judecaţi în prezent la Judecătoria Dorohoi pentru fapte asemănătoare. Aşa a decis Curtea de Apel Suceava, care i-a eliberat pe cei doi, mandatele europene de arestare urmând să fie puse în aplicare numai după ce aceştia vor ispăşi şi eventualele pedepse pe care le-ar putea primi în urma procesului de la Dorohoi.

Cei doi suspecţi, Ovidiu Sebastian Golinschi şi Tiberiu Vasile Rotariu, în vârstă de 27 şi respectiv 30 de ani, au fost ridicaţi cu mascaţii pe 25 mai 2018, în baza mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul Districtual din Koperer (Slovenia), ambii fiind bănuiţi de furt.

Astfel, potrivit autorităţilor străine, cei doi dorohoieni sunt bănuiţi că la data de 25 august 2016 ar fi montat în bancomatul băncii Koper (acum Banca Intesa Sanpaolo) din Postojna, dintr-o staţie de carburanţi, un dispozitiv special („cash-trapping”) în formă de plăcuţă cu adeziv, care împiedica ieşirea numerarului din fanta de eliberare a banilor, reuşind să sustragă astfel banii pe care intenţiona să-i extragă un client al băncii.

Condamnaţi pentru fapte similare şi în Serbia

Cei doi nu sunt însă uşă de biserică. În noiembrie 2017, ei au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru alte fapte asemănătoare comise în Serbia în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012. De altfel, dorohoienii ar fi debutat în această „activitate” prin 2011, când, folosind acelaşi procedeu, ar fi furat diverse sume de bani din bancomate amplasate pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Iaşi. Trimişi în judecată, ei au fost condamnaţi la câte patru ani de detenţie, dar au fost eliberaţi în 2015.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...