Sfârşit tragic la muncile câmpului

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moarte cumplită pentru un bătrân din judeţ. În vârstă de 78 de ani, bărbatul şi-a găsit sfârşitul după ce a fost târât de calul familiei câteva zeci de metri pe un câmp. Incidentul a avut loc în localitatea Mănăstireni, comuna Unţeni, unde bătrânul se afla cu căruţa împreună cu mai mulţi membri ai familiei. La un moment dat, acesta s-a apropiat de calul care era deshămat de la căruţă, iar piciorul stâng i s-a suprapus peste funia care era încă ataşată de cabalină.

La un moment dat, animalul s-a speriat de un zgomot şi pur şi simplu a luat-o la galop pe câmp, însă funia ataşată de el i-a prins şi piciorul bătrânului. Acesta a fost târât pe pământul accidentat pe distanţa a câteva zeci de metri, când animalul a putut fi oprit de oamenii care au asistat îngroziţi la întreaga scenă.

Bărbatul, care a spus că a fost şi lovit cu copitele, încă era conştient, deşi în stare foarte gravă. Speriaţi, oamenii l-au eliberat şi au apelat serviciul 112, la faţa locului fiind trimis un echipaj cu asistent al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, după care şi unul cu medic, la întâmpinare. Bătrânul a ajuns în Urgenţe în stare foarte gravă, acesta fiind dus direct în sala de operaţii. „Pacientul a sosit în serviciul nostru în stare critică. Prezenta multiple traumatisme severe la membrul superior drept şi cel inferior stâng, tensiune scăzută şi un nivel scăzut al saturaţiei de oxigen în sânge. A fost internat pe secţia de reanimare şi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Medicii chirurgi au descoperit că acesta suferise leziuni grave la nivelul mai multor organe interne, splina şi ficatul fiind extrem de afectate. După operaţie, acesta a fost internat pe secţia de terapie intensivă, însă din păcate peste câteva ore a fost înregistrat decesul.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar pentru moarte suspectă, urmând a se stabili cu exactitate cauzele decesului acestuia.

Tot mai multe accidente grave în gospodării

 

Potrivit medicilor, acesta este cel mai grav caz de agresiune animală înregistrat în acest an, însă în ultimele luni tot mai multe persoane ajung la spital cu traumatisme grave căpătate de la animalele din gospodărie. Aproape zilnic ajung la spital victime ale loviturilor sau muşcăturilor de cal sau de vacă, unele mai grave decât altele.

Un bărbat de 55 de ani, din Bucecea, a ajuns la spital cu dublă fractură la un picior după ce a fost lovit de propriul cal cu copita. O altă femeie a ajuns la Iaşi, după ce a suferit un traumatism cranian puternic în momentul în care a fost lovită de propria vacă în cap cu un corn. Tot la Iaşi a ajuns şi un copil care a fost lovit cu putere în piept cu copita de calul familiei, acesta suferind multiple traumatisme şi contuzii.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
se încarcă...