Zmeu al şoselelor prins cu 170 de km pe oră

0

Unii botoşăneni au viteza în sânge. O dovedeşte un caz înregistrat marţi în judeţul Buzău, unde un tânăr în vârstă de 29 de ani, din judeţul Botoşani, a fost surprins de un radar al Poliţiei Rutiere în timp ce gonea cu un autoturism cu viteza de 170 km/h. Botoşăneanul a fost reperat de poliţişti în afara localităţii Căldăruşanca, judeţul Buzău, pe DN 2 E85. Tras pe dreapta, tânărul a fost amendat contravenţional, poliţiştii suspendându-i şi dreptul de a conduce.

Cazul nu este însă singular. În aprilie, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Dorohoi, a fost prins de poliţiştii rutieri bihoreni în timp ce circula cu 130 km/h pe Centura Oradea. La începutul lui decembrie 2017, un alt şofer în vârstă de 33 de ani, din Botoşani a fost depistat de radar pe şoseaua de centură a Iaşului conducând cu viteza de 172 km/h. De asemenea, acesta a fost filmat de radar în timp ce depăşea pe linie continuă un alt autoturism. Poliţiştii l-au amendat cu 2.500 lei şi i-au reţinut permisul pentru trei luni de zile.

Dorohoian oprit de patru ori într-o zi

Un caz aparte l-a reprezentat cel al unui dorohoian în vârstă de 43 de ani, care în februarie 2017 a fost surprins de poliţiştii din judeţul Neamţ de patru ori într-o singură zi gonind cu un BMW pe DN2 E85. Astfel, între localităţile Horia şi Secuienii Noi, Constantin L. a fost surprins succesiv circulând cu viteze cuprinse între 126 şi 215 km/h. Sancţionat contravenţional pentru fiecare abatere în parte cu amendă în valoare de câte 1.305 lei şi cu reţinerea permisului pentru 90 de zile, Constantin L. nu ar fi avut voie să conducă 360 de zile şi să plătească amenzi în valoare totală de 5.220 de lei. Doar că la numai câteva zile după ce a fost sancţionat, el a contestat amenzile în instanţă şi a reuşit să obţină anularea definitivă a două dintre acestea, alte două procese fiind încă pe rol. Motivul – cele patru amenzi au fost aplicate într-un interval de numai 30 de minute, iar magistraţii nemţeni au apreciat că nu este vorba de patru fapte distincte, ci despre o singură contravenţie săvârşită în formă continuă.

Decizia s-a bazat şi pe faptul că sancţiunile au fost aplicate de acelaşi echipaj de poliţie, iar filmările depuse la dosare de poliţişti au reprezentat în fapt fragmente dintr-o filmare continuă.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...