Bărbaţi salvaţi după tentative de suicid

0

Trei bărbaţi au ajuns la spital pe parcursul săptămânii trecute, doi după ce au încercat să îşi taie gâtul, iar al treilea cu secţiuni puternice la vene. Aceştia au fost internaţi sub supraveghere, fiind diagnosticaţi cu afecţiuni psihice.

„Cel mai grav a fost un pacient în vârstă de 54 de ani, care a ajuns la spital vineri dimineaţă cu multiple plăgi autolitice, la ambele încheieturi, dar şi la nivelul gâtului. Plăgile au fost investigate şi ulterior suturate, pacientul fiind internat la Psihiatrie, cu recomandarea de a reveni pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie”, a precizat un asistent din cadrul UPU SMURD.

Cu câteva ore înaintea acestuia, în cursul nopţii, un alt bărbat a ajuns la spital după ce şi-a provocat singur o plagă de mari dimensiuni în zona gâtului în încercarea de a-şi pune capăt zilelor. La fel ca celălalt caz, acesta a fost consultat de medicii ORL-işti, iar după ce plaga i-a fost suturată, a fost direcţionat către Secţia de Psihiatrie, ambii fiind cunoscuţi cu afecţiuni psihice.

Cu două zile mai devreme, un alt bărbat a ajuns la spital, de această dată cu mai multe crestături la nivelul antebraţelor. Acesta le-a spus cadrelor medicale că a încercat să se sinucidă, însă avea cicatrici mai vechi în aceleaşi zone, semne de la alte tentative de acelaşi fel.

Cadrele medicale spun că persoanele cu astfel de tentative autolitice au crescut numărul prezentărilor în ultima perioadă, una dintre explicaţii fiind şi schimbarea destul de bruscă a vremii, cu diferenţe mari de temperaturi, ce pot duce la decompensarea persoanelor cu afecţiuni psihice aflate sub tratament cronic.

 

– Tudor CHIRIAC

+0 -0
se încarcă...