four × five =

A password will be e-mailed to you.

Sfârşit tragic pentru un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care tăia copaci într-o pădure din judeţul Botoşani. Totul s-a întâmplat ieri dimineaţă, într-o pădure de pe raza comunei chiar sub ochii fratelui victimei. Cei doi, angajaţi la o firmă de exploatare forestieră din judeţul Suceava, au fost trimişi pentru a tăia copaci într-o pădure de pe raza comunei Pomârla, în cadrul unei exploataţii autorizate. Victima, împreună cu fratele, tăia arborii cu o drujbă, iar un al treilea angajat îl prelua cu un utilaj special şi îi transporta la baza pădurii. La un moment dat, bărbatul tăia trunchiul unui copac, iar în momentul în care a trecut cu drujba şi copacul era gata să cadă, acesta s-a ferit în partea opusă în care ar fi căzut pomul, ca de obicei. De această dată, însă, trunchiul de copac a aterizat pe un alt pom, care era aplecat aproape de pământ, iar acesta a acţionat ca o pârghie pentru buşteanul care se prăbuşea, iar capătul dinspre bărbat a fost proiectat în aer, lovindu-l pe acesta cu putere în cap, în zona tâmplei. Nici măcar faptul că avea casca de protecţie nu l-a mai ajutat cu nimic, bărbatul prăbuşindu-se într-o baltă de sânge sub ochii îngroziţi ai fratelui.

„Eram lângă el. Am auzit copacul căzând apoi l-a lovit. Nu am putut face nimic”, povestea fratele acestuia, în stare de şoc.

Celălalt coleg a sunat imediat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă cu medic de la Dorohoi, însă din păcate pentru victimă nu s-a mai putut face nimic.

„La locul solicitării s-a găsit un bărbat de 39 de ani, în stop cardio-respirator, care prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. Prezenţa un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu înfundarea regiunii temporo-parietale stângi, motiv pentru care nu s-au mai efectuat manevre de resuscitare”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, coordonator al dispeceratului SJA Botoşani.

 

Anchetă demarată de poliţişti şi ITM

 

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, criminaliştii, dar şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani, care au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat totul, dar şi dacă au fost respectate toate normele de protecţie a muncii. „Am fost sesizaţi despre producerea unui eveniment în zona pădurii Tinca, soldat cu decesul unui bărbat. În prezent facem cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În funcţie de rezultatul necropsiei, vom propune soluţie procedurală”, a precizat subcomisarul Constantin Bîrsan, ofiţer în cadrul Poliţiei Dorohoi.

Victima era angajată pe post de drujbist. Până anul trecut, bărbatul a lucrat în străinătate, dar a fost nevoit să se întoarcă în ţară după ce casă în care locuia cu soţia şi cei doi copii minori a ars. Aceştia locuiau cu chirie şi se descurcau foarte de greu cu banii, mai ales că bărbatul urma să îşi boteze al doilea copil chiar în această sâmbătă.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...