Fetiţă ajunsă cu trotineta sub o căruţă

0

Un copil în vârstă de şase ani a ajuns în stare gravă la spital, după un accident produs în localitatea Buhăceni. Incidentul a avut loc sâmbătă, în momentul în care fetiţa a ieşit cu o trotinetă să se plimbe pe drumul asfaltat din localitate. La un moment dat, însă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe asfalt, chiar în dreptul unei căruţe. În cădere, micuţa s-a lovit cu capul de ciment, însă a fost lovită şi de atelajul care trecea prin dreptul ei, deoarece căruţaşul nu a mai reuşit să evite impactul. Acesta a sunat apoi imediat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţă, dar şi unul de la Poliţie.

Copila a fost preluată de cadrele medicale şi transportată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. „Fetiţa prezenta un traumatism cranian şi o stare de somnolenţă. I s-a acordat primul ajutor la faţa locului, de către echipajul nostru, după care a fost transportată la spital pentru mai multe investigaţii de specialitate şi supraveghere”, a precizat medicul Cristian Simionescu, coordonator al dispeceratului unic SJA-ISU.

Cazul va fi investigat şi de poliţişti, care urmează să stabilească cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Accident similar cu final tragic

 

În fiecare sezon cald au loc accidente grave în care victime sunt copiii ieşiţi la plimbare cu biciclete sau trotinete. În lipsa pistelor şi a locurilor special amenajate, aceştia sunt nevoiţi să se plimbe printre maşini şi atelaje.

Poliţiştii recunosc faptul că nu există săptămână fără biciclişti răniţi pe şosele sau chiar pe aleile dintre blocuri, însă spun că ei nu pot decât să constate incidentele şi să se roage ca printre victime să nu fie şi copiii lor.

Dacă unii micuţi scapă doar cu o sperietură, alţii sunt răniţi grav sau chiar mor.

O astfel de tragedie a avut loc în satul Tudor Vladimirescu (Albeşti). Plecat la plimbare cu bicicleta prin sat, un băiat în vârstă de 10 ani a fost izbit în plin de o maşină care intrase în depăşire, în timp ce copilul intenţiona să facă stânga. Rănit foarte grav, copilul nu a avut nici o şansă de supravieţuire.

Botoşaniul codaş la piste de biciclete

 

Statisticile întocmite la nivel naţional arată că municipiul Botoşani este codaş la numărul de kilometri de pistă pentru biciclişti. Astfel, în oraş au fost amenajaţi, în cadrul a diverse proiecte cu finanţare europeană, cinci kilometri de piste pentru biciclete. Cum populaţia este de 106.000 locuitori, rezultă că la fiecare 21.000 locuitori există un kilometru de piste pentru biciclete. Mare parte a acestora sunt, însă, imposibil de folosit, fiind întrerupte de diverse obstacole, precum arbori sau stâlpi de iluminat.

Mai bine la acest capitol stau Suceava, cu 10 kilometri de piste la o populaţie asemănătoare, Vaslui cu 15 kilometri, şi Iaşi cu peste 45 de kilometri la 240.000 de persoane. Mai prost la acest capitol stau însă Slobozia, Slatina, Drobeta Turnu Severin, Bacău sau Alexandria. Pe locuri fruntaşe la kilometri de piste de bicicletă se află Arad, Miercurea Ciuc şi Sibiu.

 

 

 

+0 -0
se încarcă...