Viol cu un ucigaş iertat de puşcărie

0

Individul care a răpit, sechestrat şi violat o septuagenară din comuna Havârna are la activ un omor şi a fost eliberat condiţionat anul trecut, în baza recursului compensatoriu. Reţinut iniţial de poliţişti, Stelică Ursachi a fost arestat preventiv miercuri, în baza unei decizii a Judecătoriei Darabani, fiind acuzat de violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi viol. Bărbatul a ajuns în spatele gratiilor chiar în ziua în care a împlinit 47 de ani, el fiind născut pe 27 august.

Investigaţiile făcute de poliţişti au arătat însă că individul şi-a petrecut ultimii ani doar prin puşcării. Astfel, în februarie 2001, pe când locuia în Flămânzi, el a comis o crimă şi a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. A stat închis prin mai multe unităţi de detenţie şi în mod normal trebuia să fie eliberat în ianuarie 2023. După ce a executat trei sferturi din pedeapsă, el a cerut eliberarea condiţionată, însă magistraţii botoşăneni i-au respins cererea, în caracterizarea făcută de cei din penitenciar menţionându-se că exista „riscul reiterării comportamentelor dezadaptative pe fondul consumului de alcool”.

El s-a transferat însă în Penitenciarul Rahova, iar în august 2018 Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti l-a pus în libertate, bărbatul beneficiind şi de diminuarea pedepsei cu 420 de zile în baza legii privind recursul compensatoriu. În instanţă, pentru a beneficia de clemenţa magistraţilor, Stelică Ursachi a declarat că a comis omorul împreună cu un prieten, faptă pe care o regretă enorm, însă „a învăţat din greşeli şi doreşte să aibă grijă de familia sa”, susţinând că vrea să lucreze în construcţii, împreună cu fratele său.

Potrivit unor informaţii neoficiale, crima ar fi avut loc în Bucureşti, însă nimeni nu mai ştie cum s-au petrecut atunci evenimentele.

Coşmar încheiat cu o intervenţie în forţă

Pus în libertate, Stelică Ursachi a mers mai întâi în judeţul Constanţa, acolo unde s-a stabilit familia lui. În comuna Havârna a ajuns abia în urmă cu circa o lună, tatăl său fiind originar de aici, el venind în judeţ pentru că ştia că tatăl său ar fi deţinut aici o casă. Duminica trecută, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, el a dat buzna în locuinţa unei femei în vârstă de 72 de ani, a luat-o cu forţa şi a dus-o acasă la el, unde a sechestrat-o şi a violat-o timp de două zile.

Grozăvia a ieşit la iveală în momentul în care fiul femeii a anunţat poliţia cu privire la dispariţia mamei sale. Poliţiştii s-au dus direct la Stelică Ursachi, iar bărbatul a susţinut că femeia nu s-ar afla acolo. Totuşi, poliţiştii au văzut-o printr-o fereastră pe septuagenară şi au decis să intervină imediat. L-au imobilizat pe individ şi au reuşit să o salveze pe victimă, femeia povestind calvarul prin care a trecut.

Cei din sat spun însă că bărbatul nu ar fi la prima ispravă de acest gen. În urmă cu vreo 20 de ani, el ar fi violat o altă femeie, însă aceasta şi-ar fi retras ulterior plângerea, iar cazul nu a mai ajuns în instanţă, însă, pentru că nu mai există nici o dovadă, localnicii o consideră drept o „poveste”.

 

 

+0 -0
se încarcă...