sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăPrima PaginăAmbulanţă chemată de frica lui Dumnezeu

Ambulanţă chemată de frica lui Dumnezeu

Un bărbat din judeţul Botoşani s-a văzut, pus în situaţia de a cere ajutorul medicilor de frica lui Dumnezeu. Asta după ce a încălcat un jurământ făcut la preot.

În vârstă de 57 de ani, acesta picase în patima alcoolului de ceva timp. Când s-a văzut pus în pericolul de a-şi pierde familia a fost de acord să facă jurământul beţivilor. Aceasta este o promisiune făcută în faţa preotului de a nu mai pune alcool în gură pentru o anumită perioadă. Cu toate acestea, bărbatul a încălcat, însă, legământul, duminică, fără a-şi da măcar seama, în primă instanţă.

Acesta susţine că în weekend a avut o durere de măsea foarte puternică şi nu părea să aibă nici un leac pentru ea. Cum la sfârşit de săptămână nu avea prea multe opţiuni de a merge la un stomatolog, bărbatul a apelat la un „medicament” natural, astfel că a luat un păhărel cu ţuică şi a ţinut lichidul în gură, în zona măselei care îl durea. După un timp a înghiţit rachiul, realizând, însă, că astfel şi-a încălcat jurământul.

Speriat de faptul că durerea de măsea devenea din ce în ce mai puternică, bărbatul a crezut că asta se întâmplă tocmai din cauza ruperii promisiunii făcute, iar ceva şi mai rău ar fi putut să i se întâmple. În acest context, acesta a sunat imediat la 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale, motivând durerea cumplită de la nivelul maxilarului.

Ajunşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă au primit şi versiunea completă a povestirii, bărbatul mărturisindu-le că îi era frică de faptul că va muri pentru că şi-a încălcat promisiunea. „Pacientul era stabil, poate cu un uşor atac de panică. L-am preluat pentru transportul la spital”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Apel la 112 pentru o femeie dispărută sub o canapea

Odată ajuns la spital, medicii l-au întrebat pe bărbat de ce nu a apelat mai degrabă la preotul la care a depus jurământul, pentru o dezlegare, decât la serviciul 112. Aacesta le-a spus că atunci a realizat că ar fi putut face acest lucru, la început fiind prea speriat.

Jurământul beţivilor este o promisiunea făcută de o persoană consumatoare de alcool de a se lăsa de băutură. Acesta se face în prezenţa unui preot, obicei specific în unele localităţi din Bucovina şi Moldova.

Situaţiile în care salvatorii sunt puşi pe drumuri pentru fel de fel de apeluri bizare sunt, însă, cu mult mai multe decât ar părea posibil. Spre exemplu, la finele lunii septembrie, o femeie, din Dorohoi, a sunat la 112, anunţând dispariţia unei prietene. „Bătrâna a sunat foarte speriată, spunând că o prietenă a vrut să se culce pe un fotoliu pat în casă la ea. În momentul în care aceasta a tras lada de la pat, a dispărut. Pur şi simplu a spus că nu o mai vede”, a precizat un dispecer din cadrul 112.

La locul solicitării a fost trimis un echipaj din cadrul ISU, care a fost nevoit să meargă la apelant. Desigur că, din fericire, nu exista nici o femeie prinsă sau dispărută sub fotoliul pat. Pompierii au plecat după ce s-au asigurat că bătrâna era în afara unui pericol iminent.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...