Ambulanţă chemată de frica lui Dumnezeu

0

Un bărbat din judeţul Botoşani s-a văzut, pus în situaţia de a cere ajutorul medicilor după ce a încălcat un jurământ făcut la preot. În vârstă de 57 de ani, acesta picase în patima alcoolului de ceva timp, iar când s-a văzut pus în pericolul de a-şi pierde familia a fost de acord să facă jurământul beţivilor, o promisiune făcută faţa preotului de a nu mai pune alcool în gură pentru o anumită perioadă. Cu toate acestea, bărbatul a încălcat, însă, legământul, duminică, fără a-şi da măcar seama, în primă instanţă.

Acesta susţine că în weekend a avut o durere de măsea foarte puternică şi nu părea să aibă nici un leac pentru ea. Cum la sfârşit de săptămână nu avea prea multe opţiuni de a merge la un stomatolog, bărbatul a apelat la un „medicament” natural, astfel că a luat un păhărel cu ţuică şi a ţinut lichidul în gură, în zona măselei care îl durea. După un timp a înghiţit rachiul, realizând, însă, că astfel şi-a încălcat jurământul.

Speriat de faptul că durerea de măsea devenea din ce în ce mai puternică, bărbatul a crezut că asta se întâmplă tocmai din cauza ruperii promisiunii făcute, iar ceva şi mai rău ar fi putut să i se întâmple. În acest context, acesta a sunat imediat la 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale, motivând durerea cumplită de la nivelul maxilarului.

Ajunşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă au primit şi versiunea completă a povestirii, bărbatul mărturisindu-le că îi era frică de faptul că va muri pentru că şi-a încălcat promisiunea. „Pacientul era stabil, poate cu un uşor atac de panică. L-am preluat pentru transportul la spital”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Odată ajuns la spital, medicii l-au întrebat pe bărbat de ce nu a apelat mai degrabă la preotul la care a depus jurământul, pentru o dezlegare, decât la serviciul 112, acesta spunându-le că atunci a realizat că ar fi putut face acest lucru, la început fiind prea speriat.

Jurământul beţivilor este o promisiunea făcută de o persoană consumatoare de alcool de a se lăsa de băutură, în prezenţa unui preot, obicei specific în unele localităţi din Bucovina şi Moldova.

Apel la 112 pentru o femeie dispărută sub o canapea

Situaţiile în care salvatorii sunt puşi pe drumuri pentru fel de fel de apeluri bizare sunt, însă, cu mult mai multe decât ar părea posibil. Spre exemplu, la finele lunii septembrie, o femeie, din Dorohoi, a sunat la 112 să ceară ajutorul forţelor de intervenţie, anunţând dispariţia unei prietene. „Bătrâna a sunat foarte speriată, spunând că o prietenă a vrut să se culce pe un fotoliu pat în casă la ea, iar în momentul în care aceasta a tras lada de la pat, a dispărut. Pur şi simplu a spus că nu o mai vede”, a precizat un dispecer din cadrul 112.

La locul solicitării a fost trimis un echipaj din cadrul ISU, care, deşi circumspect în privinţa veridicităţii, a fost nevoit să meargă la apelant. Desigur că, din fericire, nu exista nici o femeie prinsă sau dispărută sub fotoliul pat, iar pompierii au plecat după ce s-au asigurat că bătrâna era în afara unui pericol iminent.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...