joi, martie 28, 2024
AcasăPrima PaginăBeat la volan la 15 ani. Polițiștii l-au urmărit prin tot orașul

Beat la volan la 15 ani. Polițiștii l-au urmărit prin tot orașul

Un adolescent a demonstrat, încă o dată, că minorii din Botoşani nu mai au nici cea mai mică teamă de lege. Doar aşa se poate explica „aventura” care l-a avut drept protagonist pe un copil în vârstă de doar 15 ani din Botoşani. A fost nevoie de o urmărire cu poliţia pe străzile din oraş pentru ca acesta să se oprească într-un final, după ce a furat o maşină, a produs un accident cu ea şi a şi fugit de la locul faptei. Toate acestea fiind şi băut.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când tânărul se afla într-un club împreună cu o prietenă, în vârstă de 19 ani. La un moment dat, fata a vrut să meargă acasă, însă a realizat că nu mai avea cheia de la autoturismul părinţilor, cu care venise. Şi-a rugat prietenul minor să o însoţească pentru a căuta cheia, iar acesta a şi găsit-o, la scurt timp după ce au început să o caute. Doar că a omis să îi spună asta şi amicei lui, oferindu-se doar să o consoleze şi să o asigure că totul va fi bine. Mai mult, galant, acesta s-a oferit să o însoţească până la maşină, pentru a se asigura că autoturismul era în regulă, după care tânăra a plecat acasă.

După ce s-a văzut cu cheia maşinii şi nimeni prin preajmă, acesta a deschis portiera, s-a urcat la volan, după care a demarat în trombă pe străzile din oraş. La un moment dat, acesta a intrat cu maşina şi într-un şanţ, însă a reuşit să o scoată şi şi-a continuat plimbarea.

Accident provocat într-o intersecţie

La intersecţia străzilor Ion Pillat cu Tudor Vladimirescu, însă, acesta nu a acordat prioritate unui autoturism condus de o femeie de 47 de ani, intrând în coliziune frontală cu acesta. Nici asta nu l-a oprit, însă, puştiul mergând puţin în marşarier, după care a virat şi şi-a continuat drumul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Atunci a fost momentul când au intrat şi poliţiştii pe fir, femeia apelând serviciul 112 pentru a anunţa incidentul. Mai multe echipaje de Poliţie au plecat la faţa locului, maşina condusă de minor fiind interceptată pe strada Ion Pillat.

Băiatul a încercat să fugă de poliţişti, însă după ce a condus câteva sute de metri, oamenii legii au reuşit să îi blocheze calea cu mai multe autospeciale, astfel că acesta a fost oprit înainte să producă o catastrofă.

Când l-au dat jos de la volan, poliţiştii au descoperit că şoferul de ocazie avea doar 15 ani şi avea şi alcoolemia de 0,20 în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei, unde i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis şi un alt dosar pentru furt în scop de folosinţă.

Lege încălcată tot mai des de copii

Cazurile cu minori care încalcă legile au devenit, din păcate, aproape la ordinea zilei. În luna aprilie, de exemplu, doi minori din comuna Hlipiceni, în vârstă de 14 şi respectiv 16 ani, i-au prădat pe doi vârstnici din sat. Puştanii s-au strecurat într-o anexă a locuinţei celor doi octogenari, de unde au furat 11.400 de lei. Ulterior, băieţii au împărţit banii, pe care i-au cheltuit. Şi nu este singurul caz.

În februarie, furturile în serie l-au trimis în spatele gratiilor pe un adolescent de 17 ani, din municipiul Dorohoi. Sătui de hoţiile lui, procurorii l-au trimis în judecată, iar magistraţii au dispus internarea lui într-un centru de reeducare pentru o perioadă de trei ani.

Poliţiştii spun că, în lipsa unei supravegheri atente din partea părinţilor, adolescenţii pot ajunge în orice moment pe un drum greşit.

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...