sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăCovid19 face ravagii prin instituţii

Covid19 face ravagii prin instituţii

♦ Un comisar de poliţie şi un agent şef principal au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar DSP a declanşat anchete epidemiologice  
♦ Cazuri de Covid19 au fost descoperite şi la o angajată dintr-un serviciu al primăriei, dar şi la APIA

Tot mai multe instituţii încep să fie afectate de Covid19. Poliția pare a fi printre cele mai afectate în aceste zile. Nu mai puțin de trei oameni ai legii au fost internați cu Covid într-un interval de 24 de ore.

Astfel, după ce zilele trecute un poliţist din cadrul Serviciului Rutier a fost depistat pozitiv, luni un comisar de poliţie, în vârstă de 47 de ani, a fost depistat cu noul coronavirus.

Este vorba despre şeful unei secţii de poliţie rurală. Acesta a fost testat pozitiv la noul coronavirus după ce a manifestat o serie de simptome şi s-a prezentat la Urgenţe. Ulterior, medicii au decis internarea acestuia pentru a fi ţinut sub supraveghere de specialitate. După finalizarea analizelor şi examenelor de specialitate, comisarul de poliţie a fost externat la cerere. Acesta a intrat în izolare împreună cu familia, în prezent resimţind doar simptome uşoare, precum pierderea gustului şi mirosului.

Tot ieri, un agent şef principal, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, a fost şi el depistat pozitiv la noul coronavirus. Acesta a fost confirmat în cursul zilei de ieri, după ce acuza o stare de rău de mai mult timp. De două ori, soţia acestuia, care lucrează la Serviciul de Paşapoarte, a apelat serviciul 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. De fiecare dată, însă, când a sosit o ambulanţă la domiciliul acestuia, bărbatul a refuzat transportul la spital, deşi i s-a adus în vedere că prezintă simptome caracteristice Covid19. În cele din urmă, acesta a fost convins de soţie să meargă la spital, starea lui fiind tot mai gravă, cu dificultăţi în respiraţie. Acesta a fost testat de cadrele medicale, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul de 50 de ani a fost internat, iar soţia sa a fost trimisă acasă în izolare.

În cursul aceleiași zile, o angajată dun cadrul Poliției Rutiere s-a prezentat la spital cu o stare generală de rău. Aceasta a fost testată, rezultatul ieșind pozitiv. Astfel, Poliția a avut trei îmbolnăviri în decurs de 24 de ore.

Angajaţi ai primăriei trimişi în izolare

De asemenea, ieri, angajaţii din două servicii ale Primăriei Botoşani au fost trimişi în izolare din cauza Covid19. O colegă a acestora a fost confirmată pozitiv la noul coronavirus, iar epidemiologii DSP au decis izolarea celor care au intrat în contact cu aceasta.

Angajata este din cadrul serviciului investiţii al Primăriei Botoşani. Colegii acesteia, dar şi cei de la serviciul Patrimoniu au fost trimişi acasă în izolare, fiind consideraţi contacţi direcţi.

De asemenea, clădirea unde este situat ceasul Monitorul de Botoşani a fost închisă în totalitate. Instituţia urma să fie dezinfectată ieri, iar toţi cei aproape 50 de angajaţi au fost trimişi acasă.

Astăzi activitatea va fi reluată în clădire, cu excepţia celor două servicii direct afectate.

Cazuri depistate şi la APIA

Tot la începutul acestei săptămâni doi angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din Botoşani au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar alţi opt angajaţi au fost plasaţi în izolare la domiciliu, fiind consideraţi contacţi direcţi ai acestora.

Toţi angajaţii în cauză lucrează în compartimentul de autorizare a plăţilor. Unul dintre salariaţii depistaţi pozitiv a fost confirmat luni, iar cel de al doilea marţi după-amiază, ambii fiind internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

Sediul instituţiei urmează a fi supus dezinfecţiei, iar ancheta epidemiologică este în derulare.

19 bolnavi în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, încă 19 botoşăneni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Astfel, bilanţul persoanelor infectate s-a ridicat la 1.751.

Record de decese şi pacienţi la ATI

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 2.121 de cazuri noi de Covid-19, din 23.476 de teste efectuate. Alţi 73 de români au murit din cauza infecţiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de decese zilnice de la începutul pandemiei. De asemenea, la Terapie Intensivă a fost atins un nou record de pacienţi aflaţi în stare gravă, 608.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate SARS-CoV-2. 109.898 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.705 la cerere.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...