joi, aprilie 18, 2024
AcasăPrima PaginăLuptă contra cronometru pentru viaţa unui bebeluş

Luptă contra cronometru pentru viaţa unui bebeluş

O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc luni seară pentru a ajuta un nou născut să aibă o şansă la viaţă. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean şi de la Maternitate au intrat în alertă maximă după ce starea unei gravide internate cu Covid19 s-a înrăutăţit. Femeia, în vârstă de 29 de ani, din Botoşani, a fost diagnosticată cu Covid pe 6 ianuarie, iar trei zile mai târziu a fost internată pe Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean, din cauza agravării stării sale. Din acel moment o echipă de medici a decis că atunci când starea ei se înrăutăţeşte va fi nevoie de o echipă de specialitate care să o opereze pentru a scoate bebeluşul din uter.

Luni la amiază, tânăra avea saturaţia de 70. Starea ei a început să se înrăutăţească dramatic din cauza Covid, spre seară fiind nevoie ca medicul anestezist să o intubeze de urgenţă pentru a putea fi ventilată mecanic. Din acest motiv, medicul din Secţia de Reanimare a luat decizia ca mama să fie operată de urgenţă pentru a se încerca salvarea bebeluşului.

„S-a decis, cu o echipă medicală, un anumit punct critic, pe care dacă pacienta îl atingea, din punct de vedere al mai multor parametri clinici, să se intervină de urgenţă. Din păcate, s-a ajuns în acel punct şi a fost luată decizia operaţiei cezariene”, a explicat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Astfel, în momentul în care s-a declanşat alerta, o echipă de trei medici de la Maternitate, un medic anestezist şi o echipă de la blocul operator al SJU, s-a mobilizat în câteva zeci de minute, iar pacienta a fost dusă în sala de operaţii.

Bebeluş intubat din primele clipe de viaţă

Medicii ginecologi au scos bebeluşul de 31 de săptămâni, iar acesta a fost imediat preluat de o echipă de neonatologi. Potrivit cadrelor medicale, bebeluşul a avut nevoie de reanimare în primele clipe de viaţă, pentru a fi ajutat să lupte pentru primele guri de aer. Micuţul nu respira şi nu avea bătăi ale inimii, astfel că a fost imediat intubat de echipa medicală de neonatologi.

O ambulanţă cu personalul echipat special pentru transport Covid a stat în permanenţă în aşteptare la Spitalul Judeţean, de unde a preluat echipa de Reanimare şi bebeluşul într-un incubator special.

Băieţelul, cu o greutate de 2000 de grame, a fost imediat transportat la Maternitate.

În prezent micuţul este conectat la un aparat de ventilaţie şi este stabil şi a primit din partea medicilor o şansă la viaţă. Acesta a fost testat şi pentru Covid, urmând ca rezultatul să vină în cursul nopţii.

Mama este în stare foarte gravă

Mama bebeluşului a fost reinternată în Secţia de Reanimare, în stare foarte gravă, luptând acum pentru propria viaţă, după ce medicii au ajutat-o să aducă o viaţă pe lume.

Acum familia femeii, aflată în carantină, se roagă ca tânăra să se poată face bine pentru a-şi putea ţine în braţe bebeluşul.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...