Botoșănean condamnat după ce a fost denunțat de fosta soție

0

Conflictele izbucnite între foștii parteneri de viață ating uneori cote de nebănuit. Asta pentru că dezamăgirile acumulate în timp ajung să reprezinte adevărate „muze” malefice pentru cei care au trecut de la dragoste la război. Un botoșănean în vârstă de 68 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce a fost denunțat în fața procurorilor chiar de fosta soție.

Divorţ după zeci de ani de căsnicie 

Bărbatul, D.Ț., care locuiește la casă în municipiul Botoșani, a fost căsătorit mai bine de 30 de ani, dar în 2010 soția lui a dat divorț. Cei doi au locuit multă vreme împreună, inclusiv după desfacerea căsătoriei, împărțind aceeași locuință. Doar că odată cu destrămarea relației, între ei a urmat o perioadă tulbure și cu acuzații de tot felul, femeia solicitând inclusiv ordin de protecție.

Într-un final, fosta soție s-a mutat, dar pe 10 august 2017 ea a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani denunțându-l pe fostul soț cu privire la faptul că acesta a închiriat locuința unei familii, dar nu a declarat veniturile obținute la Fisc.

Ancheta care a urmat a confirmat spusele femeii, iar bărbatul a ajuns să fie cercetat pentru evaziune fiscală.

Stat prejudiciat cu 1.100 de lei

Presupusa fraudă nu a fost uriașă, având în vedere chiria modică de 400 de lei percepută lunar, dar chiar și în aceste condiții anchetatorii au stabilit că bărbatul ar fi prejudiciat bugetul de stat cu circa 1.100 de lei.

Așa se face că la sfârșitul lui 2019 botoșăneanul a fost trimis în judecată și condamnat de Tribunalul Botoșani la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru evaziune fiscală. În plus, bărbatul a fost obligat să plătească impozitul aferent și să efectueze, timp de 30 de zile, o muncă neremunerată în folosul comunităţii, constând în activităţi edilitar gospodăreşti în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani sau activităţi edilitar gospodăreşti în cadrul Primăriei municipiului Botoşani.

Sentința nu este definitivă, însă, dacă hotărârea magistraților va rămâne sub această formă, bărbatul va trebui să se achite de toate obligațiile stabilite de instanță. Asta pentru că, dacă le va încălca cu rea voință, botoșăneanul ar putea ajunge la pușcărie. În plus, condamnare va reprezenta antecedente penale, iar în cazul comiterii unei noi infracțiuni viitoarea pedeapsă ar putea fi cu executare.

 

Deja ai votat!
se încarcă...