Angajată a unei primării cercetată pentru fals, abuz în serviciu şi distrugere de documente

0

Caz uluitor petrecut în județ, după ce angajata unei primării a fost trimisă în judecată după ce a distus mai multe amenzi şi a eliberat în fals adeverinţe de achitare a taxelor. Faptele s-ar fi petrecut în perioada februarie 2008- septembrie 2016, iar femeia, care lucra în cadrul Primăriei comunei Rădăuţi Prut ca inspector superior taxe/impozite este acuzată de fals intelectual, abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Aceasta a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava – Secţia de urmărire penală.

Potrivit rechizitoriului  în perioada februarie 2008 – aprilie 2014, angajata primăriei a întocmit în fals nouă Certificate de atestare fiscală pentru nouă persoane fizice privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local. În atestatele respective femeia a specificat că solicitanţii nu figurează cu debite fiscale în evidenţa primăriei la data emiterii acelor certificate de atestare fiscală, deşi aceştia figurau cu debite fiscale. Înscrisurile respective au fost folosite ulterior la un cabinet notarial pentru întocmirea unor contracte de vânzare – cumpărare având ca obiect terenuri agricole.

Amenzi ale fiului neînregistrate în evidenţa fiscală 

De asemenea în perioada 2009 – 2014 femeia nu a înregistrat în evidenţa fiscală a primăriei 18 procese verbale de constatare a contravenţiilor emise de organele poliţiei rutiere, pe numele fiului său, în calitate de contravenient. Ulterior, în perioada februarie 2016 – septembrie 2016, angajata primăriei a sustras şi distrus cele 18 procese verbale de constatare a contravenției la regimul rutier privind pe fiul său, înscrisuri care se aflau în păstrare şi deţinere la Compartimentul taxe şi impozite al acestei primării.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 5.082 de lei a fost recuperat, în cursul urmăririi penale.

Dosarul femeii a fost trimis, spre judecare, Judecătoriei Darabani. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat emis de procurorii suceveni.

Deja ai votat!
se încarcă...