Un om al străzii a găsit 20.000 de lei la gunoi şi i-a adus la poliţie

Gest incredibil al unui om al străzii din Botoşani. Obişnuit să locuiască în zona unor ghene de gunoi, bărbatul a găsit o sumă impresionantă de bani.

Nu a stat niciun moment pe gânduri şi a venit la poliţie. În ziua de 13 iulie 2021, bărbatul de 53 de ani, din comuna Hănești, a găsit într-un container de depozitare a deșeurilor menajere, din municipiul Botoșani, zona Pacea, peste 20.000 de lei. Mai mult. Nu doar că nu a luat niciun ban, dar omul străzii a plătit 10 lei un taxi pentru a-l duce cât mai repede la Poliţie, de teamă să nu fie jefuit pe stradă, dacă mergea pe jos.

Bărbatul a venit la sediul IPJ Botoșani, unde a predat polițiștilor suma găsită. „Un astfel de comportament este lăudabil, mai ales că bărbatul respectiv face parte din categoria celor fără adăpost, iar în momentul în care a intrat în posesia banilor, s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul politiei”, a precizat agent principal Delia nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Poliţiştii botoşăneni reamintesc că însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune dacă bunul nu este predat poliției în termen de 10 zile și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Deja ai votat!