spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăAngajaţi ai penitenciarului loviţi de Covid 

Angajaţi ai penitenciarului loviţi de Covid 

Penitenciarul Botoşani a devenit prima instituţie în care se declară focar de Covid după aproape jumătate de an. Valul patru al pandemiei, anunţat în repetate rânduri de autorităţi, începe încet, încet să îşi facă simţită prezenţa, iar numărul de noi cazuri de Covid este în creştere.

Una dintre primele instituţii afectate de Covid este Penitenciarul Botoşani, unde, în decurs de o săptămână au fost depistate cinci persoane pozitive în rândul angajaţilor. Trei sunt colegi în acelaşi birou, iar alţi doi lucrează şi ei în zona administrativă. Din fericire, starea celor bolnavi nu este una gravă, cu toţii fiind stabili. Cei care au intrat în contact cu aceştia vor intra în izolare, dacă nu sunt vaccinţi sau nu au trecut prin boală.

În toamnă, în vederea limitării transmiterii virusului SARS-CoV-2, administrația penitenciarului a luat mai multe măsuri. Astfel, starea de sănătate a angajaților unității este monitorizată atât la intrarea, cât și ieșirea din serviciu, dar și pe durata desfășurării activității. Totodată, se asigură materiale de protecție individuală – măști, mănuși, viziere, dezinfectanți de mâini și de suprafețe.

De asemenea, toți angajații care se declară contacți cu cazuri confirmate sunt trimiși imediat în izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă nu au fost vaccinaţi. S-au limitat inclusiv deplasările deținuților în incinta unității, cei închiși fiind încurajați să mențină legătura cu membrii familiei în sistem online.

Reprezentanţii DSP Botoşani au  recomandat conducerii unităţii să revină la măsurile impuse pe perioada anului trecut. Ultima dată când a fost descoperit un focar de Covid la penitenciar a fost în noiembrie anul trecut.

6 cazuri active în municipiu

La nivelul municipiului, în prezent, sunt şase botoşăneni diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, care sunt consideraţi cazuri active, cinci dintre aceştia fiind angajaţi ai penitenciarului. În acest context, la nivelul municipiului rata de infectare a ajuns la 0,05 cazuri la mia de locuitori. La nivelul judeţului indicele este de  0,06, după ce în ultimele 14 zile au fost depistate în total 26 de persoane bolnave de Covid19.

Numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu Covid19 de la debutul pandemiei şi până în prezent, a ajuns la nivelul județului, la 14.134 de cazuri. Dintre acestea, 13.397 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 707 au pierdut lupta cu boala. La nivelul judeţului sunt active 30 de cazuri de Covid.

În ultimele 24 de ore, din nefericire a fost înregistrat şi un deces provocat de infecţia cu SARS-CoV-2. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 92 de ani, din Botoşani. Aceasta suferea şi de o serie de alte afecţiuni.

La nivel naţional creşte numărul bolnavilor în stare gravă

În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate 517 cazuri noi de COVID-19 şi nouă decese.

Numărul bolnavilor înregistraţi de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 1.090.925. Dintre aceştia 1.051.987 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 34.412 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.267. Dintre acestea, 190 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 3.631 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.306 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.323 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 75 de persoane.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...