Petrecere într-un centru de vaccinare. Cadrele medicale se distrează şi fac filmuleţe pe manele (video)

În plin val patru al pandemiei de Covid, în timp ce autorităţile încearcă din răsputeri să convingă populaţia să se vaccinaze, cel mai important centru de vaccinare din judeţul Botoşani apare în prim-plan dintr-un alt punct de vedere. Astfel, cadrele medicale care deservesc centrul de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” au decis să încingă o petrecere în toată regula, în lipsa pacienţilor care doresc să se imunizeze. Mai mult, au decis să şi imortalizeze momentele, iar unul dintre participanţi le-a postat şi pe o reţea de socializare.

În imagini se poate observa cum asistenţii se distrează copios şi chiar organizează un picnic în toată regula. Un asistent jonglează cu o minge de basket, dansează prin sala în care se văd pe fundal cabinele de vaccin, iar la un moment dat apare îmbrăcat cu costum de protecţie şi cu trei trandafiri în mână. De asemenea o asistenă mimează versurile unei melodii, se roagă şi apoi arată un semn obscen. Într-un alt videoclip aceasta sintetizează activitatea prezentată în imagini spunând „muncim cu drag şi spor, cum se munceşte în România”.

„Nu este un lucru care să le facă cinste”

Încă nu se ştie dacă filmuleţele sunt realizate în timpul programului sau în afara acestuia, însă cert este că numai personalul medical este în clădire momentul realizării „capodoperelor”.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a vizionat aceste filme duminică după-amiază şi a precizat că instituţia pe care o conduce va demara o anchetă în acest sens. „Nu mă pot pronunţa acum, va trebui să discutăm cu acele persoane şi să vedem când au fost făcute acele filme şi în ce context. Dar nu este un lucru care să le facă cinste. Vom anunţa şi reprezentanţii Primăriei Botoşani, instituţie care este angajatorul direct al acestora. DSP doar supervizează”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Cadrele medicale tocmai au aflat în aceste zile că îşi vor primi sumele restante pentru lunile mai-iulie, pentru activitatea în centrele de vaccinare. Campania de vaccinare este destul de profitabilă, din punct de vedere financiar, pentru cadrele medicale

Deja ai votat!