Terorist în şcoală cu pistol de jucărie

♦ Un adolescent care a vrut să facă o farsă este anchetat sub acuze extrem de grave.

O glumă proastă l-a adus pe un tânăr din judeţ în atenţia poliţiştilor botoşăneni. „Înarmat” cu un pistol de jucărie, însă destul de realistic, un băiat de 16 ani, elev la un alt liceu din oraş, a pătruns în două săli de clasă din Liceul Pedagogic şi i-a ameninţat cu pistolul de jucărie pe elevii celor două clase. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, cazul ajungând la scurt timp în atenţia poliţiştilor botoşăneni. Mai mult, pentru a părea şi mai realistic, acesta şi-a pus pe faţă o bucată de pânză, dorind să imite o cagulă. Fiind de aceeaşi vârstă cu ceilalţi, acestuia i-a fost uşor să intre în liceu, după care a intrat în două săli de clasă, chiar în timpul orelor.

Unii părinţi ai copiilor din Pedagogic nu au „gustat” deloc gluma şi spun că un eveniment sângeros ar putea avea loc oricând, fără să intervină cineva.

„A intrat nestingherit în liceu, pe intrarea elevilor. Paznicul chiar dacă l-ar fi văzut, nu putea să ştie dacă e sau nu elev la acel liceu. Apoi şi-a pus acea cagulă pe faţă şi a intrat în două clase, îndreptând pistolul spre elevi şi profesori, fără a spune ceva şi a fugit. Poate pentru el a fost o glumă, dar una de prost gust. Poate şi dacă erau unforme, sau un alt mod de apartenţă ca imagine la liceu, ar fi fost mai uşor recunoscut de paznic”, a spus unul dintre părinţi.

Imediat după, acesta a fugit din liceu, iar cazul a fost raportat poliţiştilor, care l-au identificat în scurt timp. Oamenii legii au stabilit că tânărul este elev la un liceu din apropiere şi are mai mai mulţi prieteni la Liceul Pedagogic, dorind să facă o glumă, însă acum este cercetat. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a sediului profesional”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Minorul face parte dintr-un centru de tip familial al Protecţiei Copilului

Minorul este instituționalizat, făcând parte dintr-un centru de tip familial al Protecţiei Copilului (DGASPC), instituție care a fost informată cu privire la incident şi urmează să dispună o serie de măsuri şi la nivelul centrului din care provine acesta.

Potrivit unor surse din cadrul DGASPC, tânărul ar fi în evidenţe şi cu o serie de afecţiuni psihice minore. Acesta a fost însă evaluat de specialişti în repetate rânduri, ajungându-se la concluzia că nu reprezintă un risc pentru cei din jur.

Potrivit codului penal, o astfel de faptă se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Deja ai votat!