spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăBătrân ucis de nepotul pe care îl îngrijea

Bătrân ucis de nepotul pe care îl îngrijea

Caz halucinant în comuna Rădăuți Prut, unde un individ cu afecțiuni psihice l-a bătut pe cel care avea grijă de el și l-a aruncat într-o fântână. Victima a fost găsită abia a doua zi, după ce oamenii din sat au sesizat dispariția și au încercat să afle ce s-a întâmplat.

Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar suspectul urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, după ce expertiza efectuată în cauză a stabilit că, deși suferă de unele afecțiuni, suspectul ar fi avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Grozăvia s-ar fi petrecut săptămâna trecută, mai exact în noaptea de 13 spre 14 ianuarie a.c., când cei doi se aflau în locuința comună din satul Miorcani, iar pe fondul unui conflict spontan suspectul, în vârstă de 37 de ani, ar fi tăbărât pe unchiul său, în vârstă de 68 de ani, care acceptase să-l găzduiască și să-l îngrijească. Lovit cu mai multe obiecte, dar și de mobilierul din încăpere, bătrânul și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit la podea. Atunci, suspectul a pus trupul într-o roabă și l-a aruncat mai apoi într-un puț aflat la circa 250 de metri de locuință.

Grozăvie descoperită a doua zi

Totul a ieșit la iveală a doua zi, când sătenii, alertați de dispariția bătrânului, au încercat să afle ce s-a întâmplat și au început să-l descoase pe nepot. Inițial, acesta a susținut că bărbatul a plecat de la domiciliu, însă acest lucru a dat de bănuit, iar oamenii au sesizat poliția. „Cel în cauză a fost găsit la domiciliu, însă nu a opus rezistență”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

După ce a fost găsit și trupul neînsuflețit, cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au extins cercetările. Așa s-a aflat despre conflictul violent. Însă, având în vedere faptul că suspectul figura cu afecțiuni psihice, procurorul de caz a dispus în primă fază internarea acestuia pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” și efectuarea unei expertize medico-legale, care a stabilit că fapta a fost comisă cu discernământ. „Având în vedere concluziile expertizei, cel în cauză va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia.

Condamnare pentru o tentativă de omor

Extinderea cercetărilor aveau să scoată la iveală că suspectul a mai fost condamnat în trecut pentru o tentativă de omor. Fapta ar fi fost comisă în urmă cu mai bine de un deceniu, iar atunci tânărul ar fi încercat să o ucidă pe bunica lui, însă printr-o metodă mai puțin obișnuită – ar fi încercat să o otrăvească. Trimis și atunci în judecată, tânărul a fost găsit cu discernământ și condamnat. Ulterior, el ar fi avut și câteva tentative de suicid.

Surse apropiate anchetei spun însă că bătrânul ucis săptămâna trecută tocmai se oferise să-l găzduiască și să aibă grijă de el. Bătrânul era cel care umbla după medicamente și avea grijă ca acesta să-și primească medicația la timp.

Anchetatorii urmează să stabilească acum împrejurările exacte în care a fost comisă fapta, cercetările derulându-se sub aspectul comiterii infracțiunii de omor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...