spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăPrima PaginăCopil în stare critică după ce a căzut de la etaj (video)

Copil în stare critică după ce a căzut de la etaj (video)

Un copil, în vârstă de doar doi ani se zbate între viaţă şi moarte după un incident petrecut într-o clipă de neatenţie. Băieţelul se afla, miercuri dimineaţă, acasă, alături de părinţi, într-un apartament situat într-un cartier de pe Bulevardul Eminescu, din municipiul Botoşani. Familia angajase o femeie care să se ocupe de menaj, iar miercuri aceasta a făcut curăţenie în camera copilului. După ce a spălat pe jos, aceasta a lăsat geamul din cameră deschis şi a mers în baie.

După doar căteva momente femeia a auzit-o pe mama băieţelului ţipând, iar când s-a întors în cameră a realizat că cel mic căzuse de la fereastră. Femeie spune că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi cum a ajuns copilul la fereastră având în vedere că îl văzuse lângă mamă cu doar câteva momente mai devreme.

„Era cu mama în bucătărie. Acolo i-am văzut. Eu făceam curat într-o baie. Nu am văzut nimic altceva. Când a ieşit, or fi ieşit amândoi… Nu ştiu, băiatul a căzut din dormitor. Am auzit-o doar pe ea ţipând la soţul ei, că erau amândoi acasă, că băiatul a căzut jos”, a spus femeia.

Copil transportat de urgenţă la spital 

Părinţii au sunat imediat la 112, iar în scurt timp la faţa locului a ajuns un echiapaj SMURD, care l-a preluat pe copil trasportându-l la Centrul de Primiri Urgenţe al Secţiei de Pediatrie. Ulterior, din cauza stării grave în care se afla, cel mic a fost trasferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a fi supus unui computer tomograf, după care a fost internat de urgenţă pe secţia de reanimare.

„Echipajul de terapie intensivă a fost solicitat pentru un copil în vârstă de doi ani, cu o stare comatoasă, secundară unui politraumatism sever, produs printr-o cădere de la înălţime, mai exact de la etajul trei, accidental. Copilul prezenta comă Glasgow 3, cu respiraţie, bineînţeles păstrată, un traumatism cranio cerebral sever şi un traumatism toraco abdominal”, a declarat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani. 

„Mama ţipa disperată şi nu mai ştia ce să facă”

Din câte se pare, micuţul se urcase pe un obiect de mobilier, din apropierea geamului, apoi pe pervazul ferestrei, după care s-a sprijinit de plasa de insecte, care s-a deschis, iar micuţul a căzut în gol. Deşi a căzut pe o bucată de pământ, impactul a fost unul extrem de puternic.

Ţipetele disperate ale mamei i-au alertat şi pe vecinii din cartier, care au ieşit la geamuri. „Am văzut copilul întins pe jos şi în jurul lui foarte mulţi paramedici. La un moment dat, când unul din echipajul medical s-a întins după o geantă, am văzut mâna copilului că s-a ridicat puţin, după care a căzut inertă. Mama ţipa disperată şi nu mai ştia ce să facă. Ei sunt o familie de tineri mutaţi de puţin timp în cartier şi tot timpul îi vedeam împreună. Chiar îi admiram cum erau tot timpul de nedespărţit”, a descris una dintre vecine scena de coşmar.

Anchetă deschisă de poliţişti

La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie, care au deschis imediat o anchetă.

„Polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un minor a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoșani. Din verificările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că minorul se afla în locuință cu alte trei persoane, adulte, printre care și părinții acestuia. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Cazuri similare în judeţ 

Din nefericire incidentul nu este unul singular. Astfel, în urmă cu cinci ani, un băieţel în vârstă de trei ani şi trei luni a căzut în gol de la etajul IV al unui bloc de pe Aleea Scurtă, din municipiul Botoşani. Copilul a ajuns la fereastră şi a deschis geamul, iar când s-a împins în plasa pentru ţânţari aceasta s-a deschis, iar micuţul a căzut în gol până pe acoperişul apartamentului de la parter, care este extins. Băieţelul era în apartament cu bunica sa, care în momentul nefericit s-ar fi aflat într-o altă cameră împreună cu un alt nepot.

Un alt incident a avut loc în 2009, când o familie din Botoşani şi-a pierdut copilul de doar un an şi cinci luni. Copilul era acasă cu mama, în vârstă de 29 ani, în apartamentul de la etajul doi al unui bloc de pe Strada Împărat Traian. La un moment dat, femeia a plecat în bucătărie să pregătească ceva de mâncare. Atunci copilul s-a urcat pe spătarul canapelei aflate chiar sub geam şi, de acolo, s-a căţărat pe pervaz. Băieţelul s-a aplecat în afară şi a căzut în gol de la aproape opt metri înălţime, aterizând pe o bucată de ciment de doar câţiva centimetri lăţime.

Micuţul a fost descoperit agonizând de o vânzătoare de la un magazin din apropiere, ulterior copilul fiind luat în maşina personală a femeii şi dus spre spital. Pe drum spre spital, băieţelul a intrat în stop cardio-respirator.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...