marți, aprilie 16, 2024
AcasăPrima PaginăDescoperire macabră în judeţ. Păsări găsite spânzurate în copaci într-o pădure (video)

Descoperire macabră în judeţ. Păsări găsite spânzurate în copaci într-o pădure (video)

Un grup de ciclişti care au vrut să-şi înceapă săptămâna cu o plimbare în natură au ajuns să fie martorii unor scene desprinse parcă dintr-un film de groază. Oamenii au ieşit cu bicicletele pe un traseu aflat într-o pădure din marginea localităţii Corni. La un moment dat, însă, aceştia au descoperit o zonă unde pomii de pe marginea drumului erau „împodobiţi” cu cadavre ale unor păsări. Leşurile, legate cu sfori, erau agăţate la o înălţime destul de mare.

„Eram aproape de ieşirea din pădure şi am observat mai întâi corpul unei păsări, apoi altul şi încă altul. În total să fi fost peste zece, erau şi porumbei, am văzut şi o găină, ciori. Toate atârnate de câte o creangă, în mai mulţi copaci pe de o parte şi alta a drumului. Unele legate de gât cu sfori, altele de picioare”, a spus unul dintre cei care au făcut descoperirea.

La faţa locului a fost chemat un echipaj de poliţie. Pentru ca totul să fie şi mai bizar, în decurs de doar câteva minute de la sesizare şi până la sosirea oamenilor legii de la Botoşani, toate păsările au dispărut din copaci, deşi acestea erau atârnate la aproximativ cinci metri înălţime deasupra drumului.

„Nu am văzut sau auzit aşa ceva în viaţa mea”

La scurt timp după sosirea poliţiştilor prin zonă a apărut şi un paznic de-al exploataţiei forestiere, care, însă, era la fel de mirat ca toţi ceilalţi, spunând că nu văzuse respectivele păsări, deşi urme că au fost legate în copaci erau. Astfel, pe jos erau rămase câteva sfori şi chiar capul unei păsări ce rămăsese atârnat de o creangă.

„Domnule, eu mă ocup de partea asta de pădure de când eram copil. Şi după ce am ieşit la pensie, acum 22 de ani, tot cu pădurea asta mă ocup. Nu am văzut sau auzit aşa ceva în viaţa mea”, a spus bărbatul care cutreieră pădurea o dată la câteva zile.

Anchetă demarată de poliţişti

Membrii echipajului din cadrul Poliţiei Animalelor ajuns la faţa locului au început să chestioneze oamenii din zonă, aceştia urmând să solicite, la faţa locului, şi un echipaj de criminalişti pentru a încerca să elucideze misterul păsărilor ucise asemeni unui ritual macabru.

„În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani.

„E foarte bizar totul”

Oamenii din sat spun că habar nu au avut ce se întâmplă în pădurea din marginea localităţii. O tânără din zonă a fost şocată de imaginea păsărilor spânzurate, spunând că ar putea fi vorba despre vreun ritual neortodox. „E foarte bizar totul. Nouă nu ne trebuie satanişti prin comună. Numai asta ne-ar lipsi”, a spus tânăra.

Alţi săteni pun totul pe seama unor copii prost crescuţi, deşi pentru a pune la cale toată „scena” era nevoie cel puţin de o scară foarte înaltă, dacă nu chiar o autoplatformă. „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Sau să aud de aşa ceva. Nici nu pot să înţeleg de ce ar fi făcut asta. Am 83 de ani şi nu am mai auzit aşa o prostie, să spânzuri păsări”, a spus un bătrân din Corni.

Un alt sătean crede însă că ar putea fi vorba de capcane pentru păsările prădătoare, care dau târcoale comunei. Mulţi localnici sunt crescători de porumbei, iar astfel ar putea încerca să scape de daunele făcute de păsările de pradă. „De păsări puse momeală nu am auzit până acum. Dar am văzut găini moarte puse în pădure pentru vulpi. Umplute cu antigel şi aşa omorau vulpea. Acum poate or fi pus antigel în acele păsări şi să fie pentru ulii”, a spus bărbatul.

play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.8 ° C
13.9 °
11.6 °
73 %
5.8kmh
75 %
mar
14 °
mie
11 °
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...