miercuri, mai 8, 2024
AcasăPrima PaginăCopii rămaşi orfani după un gest necugetat

Copii rămaşi orfani după un gest necugetat

O tânără, în vârstă de doar 23 de ani, mamă a trei copii, şi-a pus capăt zilelor chiar în casa în care dormeau şi micuţii, cu tatăl lor. Tragedia a avut loc în weekend, într-un sat din comuna Santa Mare.

Femeia locuia împreună cu concubinul ei şi cu cei trei copii ai lor, cu vârste de la o lună la trei ani. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de iubitul acesteia, pe parcursul nopţii. Acesta s-a trezit şi a observat că femeia nu era în cameră, iar când a început să o caute prin casă acesta a descoperit-o pe mama copiilor săi fără suflare, într-o încăpere alăturată.

Femeia şi-a confecţionat un ştreang, pe care l-a legat de o grindă şi a lăsat greutatea corpului să îi ducă planul macabru la îndeplinire. Bărbatul a încercat să îi ofere primul ajutor, sunând imediat şi la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Din păcate, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea femeii, decesul survenind cu câteva ore înainte de a fi găsită.

Anchetă deschisă de poliţişti

La faţa locului au ajuns mai mulţi poliţişti, care au început imediat o anchetă, fiind anunţaţi şi reprezentanţii Protecţiei Copilului. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Potrivit apropiaţilor, tânăra nu ar mai fi avut vreo tentativă asemănătoare. Cu toate acestea, se pare că femeia era uneori agresată de concubin, iar după naşterea celui de-al treilea copil, o fetiţă în vârstă de o lună în prezent, aceasta a devenit mai depresivă.

TelVerde pentru persoanele cu depresie

În România există un TelVerde pentru persoane cu depresie. Acesta este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon respectiv, 0800 0800 20, unde oamenii pot suna gratuit în situații de criză emoțională. Este o linie Tel Verde, disponibilă 24/7 la capătul căreia se află voluntari specializați care pot oferi suport şi consiliere sub protecţia anonimatului apelantului.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
15.6 ° C
17.2 °
15.5 °
56 %
2.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...