spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăBărbat mort după ce un perete s-a prăbuşit peste el. Un al...

Bărbat mort după ce un perete s-a prăbuşit peste el. Un al doilea este în stare gravă (video)

Tragedie într-o localitate din judeţ. Un tânăr, în vârstă de 34 de ani, şi-a pierdut viaţa, marţi la amiază, după ce a fost strivit de un perete. Un al doilea bărbat, de 35 de ani, a fost transportat la spital.

Incidentul a avut loc în localitatea Trușești. Cei doi lucrau la reabilitarea unei clădiri. La un moment dat, însă, unul dintre pereţii acesteia s-a prăbuşit, iar cei doi au fost prinşi sub dărâmături. Martorii au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

La sosirea forțelor de intervenție, una dintre victime, în vârstă de 34 de ani, era acoperită în totalitate de o bucată din perete, iar cealaltă era îngropată până la brâu.

„Cele două persoane au fost scoase de sub dărâmături de pompieri. Una dintre ele era conştientă şi a fost preluată de către echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Cea de-a doua era inconştientă. Din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Bebeluş rămas orfan

Clădirea la care lucrau cei doi era sediul fostei şcoli din localitate. În prezent se făceau lucrări pentru transformarea acesteia într-un centru social, beneficiar fiind DGASPC.

Colegii celor doi, dar şi patronul firmei pentru care lucrau aceştia au rămas profund marcaţi de scenele cumplite la care au fost martori. „Eu eram pe un alt şantier şi m-au sunat băieţii de aici. Cei doi făceau o lucrare de subzidire, iar la un moment dat peretele a căzut peste ei. Ceilalţi m-au sunat şi mi-au spus că au fost prinşi dedesubt. Asta e a treia săptămână de când se lucrează aici. Pe şantier erau 13 muncitori, dar numai cei doi erau acolo, făceau lucrări la fundaţie. Unul a scăpat cu bine, mulţumim lui Dumnezeu. Îmi pare rău, nici nu mai sunt capabil să vorbesc”, a spus patronul firmei.

Tânărul care şi-a pierdut viaţa avea acasă un copilaş de aproape un an. „Are acasă o fetiţă. În iulie face un an. Eu eram acolo aproape de ei. Am sărit imediat să îi scoatem, dar era deja mort. Celălalt a fost prins mai într-o parte şi era până la brâu. A şi strigat după ajutor”, a spus unul dintre muncitori.

Anchetă demarată de poliţişti

În urma apelului la 112 la faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au demarat o acnhetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia. „Polițiștii din Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane au suferit leziuni corporale, în timp ce desfășurau activități de reabilitare a unei clădiri. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că doi tineri, din municipiul Dorohoi, angajați ai unei firme de construcții, în timp ce desfăsurau activități de reabilitare a unei clădiri, din comuna Trușești, ar fi fost surprinși și accidentați de unul dintre pereții imobilului.

În urma acestui incident, un tânăr a suferit leziuni, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar un altul a decedat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțunilor de ucidere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănatate în muncă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...