spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBărbat în stare critică după un accident de groază (video)

Bărbat în stare critică după un accident de groază (video)

Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte după un accident desprins din filmele horror. Acesta a ajuns în comă la spital după ce lama unui flex i s-a înfipt aproape de gât, atingând vene importante.

Nenorocirea a avut loc în gospodăria familiei, din localitatea Draxini. Bărbatul tăia o bucată de lemn cu ajutorul unei drujbe. La un moment dat, lanţul uneltei a atins un cui ascuns în bucata de lemn, iar aceasta a ricoşat, aproape să îl lovească în cap pe bărbat. Omul a lăsat drujba deoparte şi a decis să se folosească de un flex cu pânză pentru lemn pentru a tăia bucata în care era înfipt cuiul.

Între timp, soţia, martoră la întreaga scenă, tocmai îl avertiza să abandoneze treaba, pentru a nu risca să se rănească mai tare. Din păcate, premoniţia ei macabră s-a adeverit câteva secunde mai târziu. Lama flexului a dat peste acelaşi cui, iar din el a ricoşat şi bărbatul şi-a scăpat flexul peste piept. Lama care se învârtea la câteva mii de rotaţii pe minut i-a pătruns acestuia în piept, oprindu-se în osul sternului. Bărbatul a căzut la pământ din cauza şocului, acesta începând imediat să sângereze puternic. Speriată, femeia a sunat la 112 şi a cerut disperată ajutorul cadrelor medicale.

Bărbatul a fost transportat la spital cu tot cu unealtă

Un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanţă (SJA) a ajuns în scurt timp la faţa locului.

„Am fost solicitaţi pentru un pacient de 52 de ani, care prezenta o plagă zdrobită cu flexul, latero-cervical stâng şi torace anterior, cu hemoragie masivă. A fost predat la Urgențe în stare gravă”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani. Din cauza stării extrem de grave, echipajul de la Ambulanţă a anunţat înainte prin staţie cazul la Urgențe, solicitând ca o echipă medicală să fie prezentă pentru a-l prelua imediat pe bărbat.

Din cauza penetrării profunde a lamei flexului, cadrele medicale nu au scos unealta până nu au ajuns la Urgențe, existând riscul de producere a unei hemoragii masive în momentul în care aceasta ar fi fost scoasă din piept.

Din cauza drumului extrem de prost până la Botoșani, ambulanţa a fost nevoită să meargă extrem de încet, iar cadrele medicale au ţinut în permanenţă cât mai nemişcat flexul chiar în pieptul bărbatului.

Medic chemat de acasă

O echipă întreagă de medici şi asistenţi a aşteptat pacientul, cadrele medicale scoţând lama flexului, după care au încercat să stabilizeze pacientul. A fost chemat şi medicul specialist în chirurgie Orală şi Maxilo-Facială de acasă, pentru a intra în sala de operaţii de urgenţă.

„Este vorba despre un pacient cu o stare generală extrem de gravă, secundară unui şoc hemoragic produs de o plagă tăiată flex la nivelul regiunii cervicale, cu lama flexului prezentă în plagă. S-au efectuat manevre de echilibrare volemică şi intubare orotraheală, pacientul aflându-se în comă profundă. Ulterior a fost dus în blocul operator”, a precizat medicul primar de medicină de urgenţă Ramona Guraliuc, medicul şef al UPU-SMURD.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...