sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTBotoșănean mort într-un accident cumplit în Iași. Camerele au surprins impactul nimicitor...

Botoșănean mort într-un accident cumplit în Iași. Camerele au surprins impactul nimicitor (video)

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din județul Botoșani, a avut parte de o moarte cumplită într-unul dintre cele mai grave accidente din județul Iași, din ultimii ani.

Accidentul rutier deosebit de grav a avut loc joi spre vineri noapte pe străzile Iaşiului, în jurul orei 1.00.

Potrivit Ziarul de Iași, un autoturism Alfa Romeo, condus de o ieșeancă în vârstă de 39 de ani, a intrat în plin într-o autoutilitară aparținând firmei de lucrări publice a Municipiului Iași. Mașina a spulberat pur și simplu șapte muncitori, unul dintre aceștia fiind din județul Botoșani.

Autoturismul circula dinspre Păcurari spre Fundaţie, când șoferița a pierdut controlul volanului în curba de după Petru Poni spre AMRS, a lovit zidul unei case şi a intrat în plin într-o autoutilitară staţionată pe dreapta lângă care se aflau șapte muncitori de la Citadin. În urma coliziunii au rezultat opt victime, în cazul a patru dintre acestea fiind declarat decesul.

În autoturismul Alfa Romeo se afla o femeie, de meserie agent comercial și, cel mai probabil, mașina aparținea firmei la care aceasta lucra. Ea are 39 de ani și locuiește în Valea Lupului. Femeia a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost testată cu aparatul Drager, reieșind o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferița era băută și conducea agresiv

Martorii au precizat că femeia conducea cu viteză foarte mare dinspre capăt Păcurari către Fundație. Ba chiar, în rondul de la Păcurari, femeia ar fi făcut drifturi, fapt care va fi verificat de către polițiștii de la Biroul Rutier Iași. De altfel, accidentul șocant a fost filmat de către o cameră de supraveghere din zonă, înregistrarea urmând să ajungă în posesia polițiștilor.

“Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un grup de lucrători care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă și două vehicule. Este vorba despre un autoturism condus de o femeie în vârstă de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului patru persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite. În urma testării conducătoarea auto cu aparatul alcool test a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au fost preluate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altoit substanțe”, a declarat Ioana Bilea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Potrivit polițiștilor, unul dintre muncitorii uciși este din satul Buimăceni, comuna Albești, județul Botoșani și era angajat al firmei Citadin din 2007. Ceilalți răniți sunt din Comarna, Bălțați, Vaslui și Rediu. 

Moarte în chinuri groaznice

Trei dintre cei patru bărbați care au decedat, au murit în chinuri groaznice. Potrivit ultimelor informații, se pare că cei trei bărbați efectuau lucrări de reabilitare în zonă și se aflau în spatele furgonetei.

La un moment dat, șoferița care circula cu viteză, a lovit gardul casei și a fost proiectată în furgoneta parcată. Cele trei victime au fost izbite violent și aruncate pe trotuar, unde un butoi cu șmoală aflat în furgonetă a căzut peste ei. Din păcate, medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața.

Șoferița este divorțată de curând, are un copil din fosta căsnicie și unul cu actualul concubin. Niciunul dintre copii nu se afla în autoturismul care, în urma accidentului, a fost avariat 100%. Cei șapte muncitori lucrau la asfaltarea marginilor unui canal pătrat. Aceștia au săpat pe lângă marginea canalului, iar în momentul în care au fost loviți de către autoturismul în viteză, aceștia puneau smoală, urmând să aștearnă un strat de asfalt.

Polițiștii urmează să cerceteze dacă muncitorii au semnalizat din timp lucrarea de pe șosea, iar șoferița riscă ani grei de închisoare.

Unul dintre răniţi se zbate între viaţă şi moarte, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor ca acesta să fie salvat. Este vorba despre C. G., în vârstă de 42 de ani, care a suferit politraumatisme şi o ruptură de splină.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...