marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTJandarm acuzat că ar fi lovit un bărbat în fața Prefecturii (video)

Jandarm acuzat că ar fi lovit un bărbat în fața Prefecturii (video)

Un botoșănean a postat pe o rețea de socializare un clip prin care aduce acuzații grave jandarmilor botoșăneni. 

Botoșăneanul acuză faptul că jandarmul aflat în serviciul de pază al Prefecturii l-a lovit de mai multe ori. Mai mult, acesta ar fi avut un comportament abuziv la adresa bărbatului, chiar de față cu copiii acestuia. Totul ar fi pornit de la faptul că bărbatul, venit cu mașina cu niște prieteni, a parcat în fața Prefecturii, în acea zonă locurile de parcare fiind rezervate autorităților, chiar și în zilele de weekend. Atunci sunt mai tot timpul goale, însă sunt ocupate cu balize indicatoare de parcare. Pentru că zona este aglomerată cu mașini ale celor ce vin pe Pietonal, botoșăneanul a parcat pe un loc rezervat prefecturii.

De acolo a pornit și un întreg scandal între jandarm și bărbat. Cel din urmă a acuzat apoi că a fost lovit și bruscat pentru simplul fapt că a parcat neregulamentar. Ultima parte a scandalului a și fost filmată de cel care acuză jandarmii de abuz. Filmulețul a fost postat pe grupul Radar Botoșani, unde a strâns zeci de comentarii.

Astăzi, sâmbătă fiind in jurul orelor 20.00 am parcat în fața Prefecturii Botoșani pe un loc rezervat aleșilor locali. Din incintă a ieșit un domn jandarm care m-a lovit de față cu cei doi copii doar pentru acest motiv. Păcat că pe filmare nu apare cum echipajul venit nu îi lasă pe martori să filmeze cum ei încercau să mă intimideze pe mine și să mă amenințe că mă încătușează”, sunt cuvintele care însoțesc postarea.

Şi „bătut”, şi amendat

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentații Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) au avut o versiune diferită.

“În această seară (nr – sâmbătă), în jurul orelor 20.00, subofițerul jandarm aflat în serviciul de pază și protecție instituțională la sediul Instituției Prefectului – Județul Botoșani a atras atenția unui grup de persoane cu privire la faptul că au parcat pe unul din locurile rezervate instituției, după ce mai întâi au îndepărtat indicatorul care specifica acest lucru și le-a solicitat să mute autovehiculul pe un alt loc de parcare, în acel moment în Piața Revoluției fiind mai multe locuri disponibile”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ.

Potrivit acestuia, persoanele au refuzat să mute mașina și au intenționat să plece pe jos în direcția Pietonalului Unirii. În acel moment subofițerul le-a comunicat că va apela la polițiștii rutieri pentru soluționarea legală a situației.

“Un bărbat în vârstă de 34 de ani, pasager în mașina respectivă, a devenit brusc recalcitrant și a început să adreseze jandarmului injurii și amenințări cu acte de violență. Subofițerul l-a reținut până la sosirea unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, bărbatul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 400 de lei pentru adresare de injurii și provocare de scandal”, a mai precizat reprezentantul IJJ Botoșani.

Rămâne de văzut dacă botoșăneanul va depune o plângere împotriva jandarmului pe care l-a acuzat de abuz.


Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...