joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTCopilă salvată din violuri de o dublă crimă (video)

Copilă salvată din violuri de o dublă crimă (video)

♦ Un bărbat acuzat că a ucis două femei  este cercetat acum pentru că şi-ar fi violat fiica vitregă în vârstă de doar 13 ani.

Fapte absolut terifiante au ieşit la suprafaţă în ancheta în cazul dublei crime din primăvara acestui an de la Cristineşti. Principalul suspect, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Ibăneşti a primit, luni, o prelungire a măsurii de arestare preventivă. Au fost, însă, adăugate două noi capete de acuzare. Asta deoarece acesta şi-ar fi violat timp de mai bine de şase luni fiica vitregă, în vârstă de 13 ani.

„Prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat”, „viol” în formă continuată şi „agresiune sexuală” în formă continuată, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 08 iulie 2022 până la data de 06 august 2022, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Abuzuri descoperite de reprezentanţii DGASPC

Faptele teribile au fost descoperite după ce fata a ajuns în grija celor de la Protecţia Copilului. Imediat după producerea celor două crime, pentru o scurtă perioadă, vina a planat chiar asupra fetei. Aceasta a fost preluată de autorităţile statului din mediul familial, fiind instituţionalizată în regim de urgență. Ulterior, psihologii instituţiei au stat de vorbă cu micuţa. Evaluarea psihologică efectuată de specialiști din cadrul DGASPC, precum și observația directă corelată cu informațiile obținute pe parcurs, contradictorii, au infirmat acuzația inițială, cum că fata ar fi comis cele două crime.

„A reieșit mediul disfuncţional familial, carenţial, promiscuu, o situație de abuz emoțional intrafamilial, sentimentul că nu este iubită de mamă. Mai mult, fata a descris și un comportament sexual abuzator din partea tatălui vitreg, afirmativ fără ca mama să știe. Tatăl o amenința pe fată să nu spună nimănui”, au precizat surse din cadrul anchetei.

Şocant este că, iniţial, fata îl descria pe tatăl vitreg ca având un comportament protectiv faţă de ea. Erau, însă, gesturi specifice abuzatorului şi reacţii specifice unui copil abuzat. Gesturi şi reacţii dincolo de care specialiştii au putut vedea realitatea cruntă a unor abuzuri care au durat din vara anului trecut până în primăvara aceasta.

Evaluarea specialiştilor a scos la iveală o lipsă acută de afecțiune în cazul fetiţei. Micuţa se ataşa foarte repede de personalul care avea grijă de ea. Asta indica faptul că avea nevoie de atenţia şi dragostea de care ar trebui să beneficieze orice copil de vârsta ei. Mai mult, încă din primele zile de când a fost instituţionalizată, fetiţa le-a cerut cadrelor de la DGASPC să poată rămâne acolo, deoarece se simţea în siguranţă şi iubită.

„Dacă nu ar fi avut loc cele două crime, probabil fetiţa ar fi fost şi acum abuzată sexual”

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au reușit să aducă şi probe în baza cărora tatăl vitreg a fost acuzat de viol și agresiune sexuală, ambele în formă continuată. „Practic, oricât de macabru ar suna, dacă nu ar fi avut loc cele două crime, probabil fetiţa ar fi fost şi acum abuzată sexual”, a concluzionat unul dintre anchetatori.

Potrivit medicului primar în psihiatria pediatrică, Laura Jijie, există mai mulţi factori favorizanți pentru comportamentul abuziv intrafamilial față de copii. Mediul familial disfuncțional, carențial, sărăcia, promiscuitatea, nivelul de educație scăzut, consumul de alcool, violența intrafamilială sunt câţiva dintre aceştia. În timp, la acești copii abuzați pot apărea modificări de comportament, simptome de tip depresiv, anxios, fobii, coșmaruri, insomnie, tulburare de stres posttraumatic, acuze somatice, tulburări de alimentație sau comportamente de risc, consum de alcool, droguri, autoflagelare sau chiar tentative suicidare.

„Un minor care este expus unei situații cu risc vital (bătaie, crimă etc.) poate dezvolta o fenomenologie disociativă, o tulburare de stres posttraumatică”, a precizat medicul primar Laura Jijie, coordonatorul Compartimentului de psihiatrie pediatrică.

Femei executate cu sălbăticie

Cele două crime pentru care este acuzat bărbatul au avut loc în primăvara acestui an, în satul Poiana, comuna Cristineşti. Atunci, două femei, mamă și fiică, au fost găsite de un vecin fără suflare, cu gâturile tăiate, în propria gospodărie.

Iniţial, principala persoană bănuită de comiterea celor două fapte ar fi fost copila în vârstă de doar 13 ani. Timp de aproape o săptămână, micuţa a fost principalul suspect. În cele din urmă, anchetatorii au stabilit că cel care ar fi comis odioasele crime ar fi chiar tatăl vitreg al acesteia.

Înainte de a ajunge în fața procurorilor pentru audiere, bărbatul a negat vehement implicarea sa în crimele oribile. Ulterior, după ce i-a fost prezentat întregul probatoriu, acesta a ieșit cu capul plecat, fără a mai comenta nimic. Niciun moment acesta nu a avut remuşcarea că asupra fetei lui vitrege a planat bănuiala cumplită.

Se presupune că fetița a fost chiar martora crimelor sângeroase, care, potrivit anchetatorilor, au fost făcute în stilul unor execuții. Astfel, bărbatul a utilizat cuțitul într-un mod similar cu cel al sacrificării unui animal.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
6.9 ° C
7.2 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E păcat să nu faci o plimbare în aer liber, că de mâine se răcește vremea.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Când privesc câte-o zăludă Trăgând din țigări de ... fân, Pricep de ce iarba crudă Place țapului bătrân...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...