spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTŞofer beat blocat cu mascaţii în trafic. A avariat cinci maşini

Şofer beat blocat cu mascaţii în trafic. A avariat cinci maşini

Inconştienţa la volan pare a fi incurabilă pentru unii botoșăneni. Asta a demonstrat un tânăr de 33 de ani, din municipiu, care a fost urmărit cu mascații în trafic, la câțiva ani după ce oamenii legii l-au oprit cu focuri de armă, tot pe străzile orașului.

Acesta a petrecut într-un club din municipiu, după care s-a urcat la volanul unui BMW. Din cauza stării în care era, a avariat cinci autoturisme chiar în parcarea localului, după care şi-a continuat drumul.

Cei care l-au văzut au sunat la 112. Pentru a fi oprit, însă, a fost nevoie de intevenţia poliţiştilor, care l-au urmărit prin oraş. Într-un final oamenii legii au reuşit să îl blocheze cu ajutorul a două autospeciale.

Tânărul a fost verificat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 1,06 mg/l în aerul expirat. Din cauza stării în care era bărbatul nu a putut fi verificat şi cu aparatul DrugTest, dar au fost prelevate mostre biologice pentru a se depista dacă a consumat şi  substanțe psihoactive. “Pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducere sub influenţa substanțelor psihoactive”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Urmărire cu focuri de armă

Tânărul în cauză a mai fost implicat într-un eveniment similar în urmă cu 10 ani. Incidentul de atunci s-a petrecut pe Bulevardul Mihai Eminescu, când, aflat la volanul unui Volkswagen, A. U. a fost tras pe dreapta de agenţii rutieri pentru un control. În loc să oprească, tânărul a întors maşina, a accelerat şi a trecut razant pe lângă un poliţist, care a scos pistolul şi a tras un foc de avertisment în plan vertical şi alte două focuri după maşină. Deşi ambele focuri au lovit autoturismul în partea stângă, nici acest fapt nu l-a făcut pe şofer să încetinească, acesta reuşind să se facă nevăzut.

Autoturismul fugarului a fost găsit la puţin timp parcat în curtea unei spălătorii de lângă Şcoala 1. Acuzat de ultraj şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana al cărei drept de a conduce a fost suspendat, tânărul a fost dat în consemn.

Acesta a fost căutat timp de trei zile de poliţişti, după care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au emis pe numele lui un mandat de aducere. Pentru că tânărul nu a fost de găsit, anchetatorii au cerut arestarea lui în lipsă.

Atunci şoferul avea permisul de conducere anulat din 2010, după ce, pe fondul consumului de alcool, a făcut un accident şi s-a ales cu permisul suspendat, iar apoi la scurt timp a fost prins la volan.

Acesta urma să fie cercetat pentru ultraj, conducere fără permis, dar şi pentru distrugere, în aceeaşi seară acesta aruncând cu o cărămidă pe cupola maşinii unui prieten.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...