sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăCandidați de nota 2 la Spitalul Județean

Candidați de nota 2 la Spitalul Județean

Calitatea asistenților care ies de pe băncilor școlilor tot mai slab pregătiți, începe să se vadă și la angajări. Festivități tot mai grandioase la sfârșit de an școlar nu arată decât că școlile fabrică asistenți pe bandă rulantă. Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la Spitalul Judeţean Botoșani. S-a picat cu note de 1 şi 2 și mai multe posturi au rămas neocupate.

Conducerea celui mai mare spital din judeţ a scos la concurs în această perioadă şapte posturi de asistenţi, unul de statistician, unul de infirmier şi unui de agent de curăţenie. Rezultatele au fost pur şi simplu dezastruoase. De menţionat este faptul că subiectele care sunt date la examene sunt publicate pe pagina spitalului județean.

Astfel, printre cei mai „străluciţi” candidaţi se pare că au fost la concursul de asistent debutant pe secția de chirurgie generală. Pe două locuri au candidat şapte concurenţi. Unul a absentat, altul a avut lucrarea anulată, iar doi au promovat concursul, cu notele finale 7.98 şi 8.03. Ceilalţi trei au luat 5.95, 4.75 şi 4.5 la proba scrisă, fiind declaraţi respinşi.

Cel mai mare dezastru a fost înregistrat la concursul pentru asistent şi infirmier pe secția ORL a Spitalului Judeţean. Pentru un post de asistent au candidat patru concurenţi, iar notele la proba scrisă au fost 6.60, 5.25, 4.25 şi 1.5. Pentru infirmier s-au prezentat 9 candidaţi, dintre aceştia unul promovând cu 8.98. Celelalte note au variat între 6.80 şi 2.20.

Concursuri fără niciun câștigător

La Medicină Legală, acolo unde salariile asistenţilor sunt rivale cu ale medicilor din alte specialităţi, au candidat doi concurenţi pe un post. Rezultatele au fost 3,33 şi 3,78, ambii fiind respinşi.

Tot respinşi în grup au fost şi cei patru candidaţi pe un post de statistician pe secția de neonatolgie. Dacă trei dintre aceştia au avut note de 6.24, 2.10 şi chiar 1.56, al patrulea s-a ales cu lucrarea anulată pentru că la răspunsuri a folosit o altă modalitate de enumerare în loc de liniuţă, fiind considerat un posibil semn distinctiv pentru corectare.

Nici în cazul celor care se ocupă de prevenirea infecţiilor în spital lucrurile nu stau mai bine. Postul de agent dezinfector scos la concurs a rămas neocupat, după ce singurul candidat a luat nota 6.50. Sigur că lucrarea sa merita cel puţin 7, atât cât avea nevoie pentru a trece proba, acesta a făcut contestaţie. Comisia i-a mai scăzut nota, care a devenit astfel 6.40.

Cei mai buni au fost farmaciștii

La polul opus par să fi fost candidaţii pentru cele două posturi de asistent de farmacie la secția Săveni. Acolo au fost trei candidaţi, iar unul nu s-a prezentat.

Cei doi rămaşi au promovat toate probele, diferenţa fiind de 0.22 de puncte între cel care a promovat examenul, cu 8.60 şi cel care a picat, cu 8.38.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...