spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBotoşănean bătut crunt pentru o datorie

Botoşănean bătut crunt pentru o datorie

Calvar pentru un botoşănean venit din străinătate. Bătut şi ameninţat cu moartea, acesta a ajuns în spital, după ce un fost camarad îi cere o presupusă datorie. Foşti colegi de muncă pe şantierele din Anglia şi prieteni la cataramă, cei doi au ajuns să se certe la scurt timp după ce au revenit în ţară.

S-a ajuns şi la o bătaie în toată regula, pe un câmp, în urma căreia botoşăneanul a ajuns la spital. Cu răni grave la cap şi pe corp, acesta susţine că ar fi fost lovit cu o bâtă şi i s-ar fi pulverizat spray lacrimogen în ochi. Poliţia din Suceava a deschis o anchetă, având în vedere că altercaţia a avut loc pe teritoriul judeţului vecin.

Agresiunea s-a produs pe raza localităţii Dorneşti, din judeţul Suceava, zilele trecute. Botoşăneanul de 44 de ani susţine că a fost atacat din senin de agresor, un individ de 28 de ani. Cei doi au fost colegi de şantier, în Londra, unde lucrau în construcţii.

„El tot zice că sunt dator la el”

De pe patul de spital, victima povesteşte că urma să ajungă pe o plantaţie de pomi în judeţul Suceava. Agresorul este proprietarul ei şi împreună ar fi trebuit să găsească soluţii pentru irigarea zonei. Pe drum, însă, situaţia ar fi degenerat. „M-a băgat într-o mirişte, a tras maşina acolo, şi la un moment dat a scos un spray dintr-o borsetă şi mi-a dat în ochi. Când am văzut că îmi dă cu spray-ul în faţă, am fugit din maşină până în drum. El a luat maşina până la drum şi m-a ajuns, vă daţi seama, şi în maşină avea spray-ul şi bâta. Prima bâtă mi-a dat-o direct în cap. A vrut să mă omoare, mi-a zis că «în iad cu tine, să nu te mai văd». El tot zice că sunt dator la el”, a povestit botoşăneanul.

Presupusul agresor, cu 16 ani mai tânăr, susţine că are de recuperat de la victimă aproape 20.000 de lire sterline. Acesta susţine la rândul său că a fost agresat chiar de victima lui. „M-a bătut, de asta am şi venit în România. M-a bătut la el în ogradă, am dovezi, fotografii, tot, m-a bătut şi în Anglia, mi-a cerut bani. Eu m-am autoapărat, el a sărit la bătaie. Mi-a spus să îl ajut cu bani şi eu nu am mai vrut.

Am dovezi cum el mi-a cerut şi am dovezi cum i-am trimis eu prin cont bancar. În Anglia nici nu mai spun. Eu să stau să fiu bătut? Nu am fost bătut de atâtea ori, din cauza lui? De câte ori să mai fiu bătut?”, a spus presupusul agresor.

Botoşăneanul a ajuns internat

Cert este că în urma altercaţiei, botoşăneanul a ajuns la spital.

„La noi a ajuns un pacient, de 44 de ani, în urma unei agresiuni, cu multiple plăgi traumatice la nivelul capului, toracelui, abdomenului şi membrelor, motiv pentru care s-a decis internare pentru supraveghere în secţia de Chirurgie. Pacientul era stabil hemodinamic şi respirator”, a precizat medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia face verificări în acest caz, mai ales că victima a prezentat şi mai multe mesaje şi e-mailuri în care este ameninţată cu moartea.

„Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că doi bărbaţi, în vârstă de 44 şi 28 de ani, au avut un conflict, ca urmare a unei presupuse datorii băneşti. Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violente. Sunt continuate cercetările şi verificările. Ulterior se va dispune procedural, prin unitatea de Parchet competentă”, a precizat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Ambii bărbaţi implicaţi în conflict au cazierul curat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...