vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTProfesor condamnat pentru că a pipăit eleve de 13 ani (video)

Profesor condamnat pentru că a pipăit eleve de 13 ani (video)

Un profesor de la o școală din Botoșani va petrece ani buni după gratii după ce a agresat sexual trei eleve. Acesta va trebui să plătească și daune morale victimelor sale.

Cazul a fost prezentat pe larg în „Monitorul de Botoșani” la începutul lunii aprilie. În aceeași zi, polițiștii botoșăneni au decis ca acesta să fie reținut 24 de ore.

Întâmplarea s-ar fi petrecut în primele zile din luna aprilie. Două dintre cele trei eleve de 13 ani ar fi rămas la finalul orelor în sala de clasă cu profesorul. Acesta le-ar fi atins pe fete în mod repetat în zonele intime. Cele două fete s-au întors acasă după experiența traumatizantă și le-ar fi povestit părinților cele întâmplate. Potrivit mamei uneia dintre adolescentele agresate sexual, fata ar fi venit acasă plângând, povestindu-i că profesorul a atins-o atât pe ea, cât și pe colega ei, în zonele intime.

“Domnul profesor ne pune mâna în zone intime”

Femeia a anunțat imediat poliția. “Fata a izbucnit în plâns și mi-a spus că vrea să-mi spună ceva. Că domnul profesor ne atinge, ne pune mâna în zone intime. Am rămas mirată. Doamne ferește, cum să se întâmple așa ceva? <Luni ne-a rugat să rămânem după ore să-i facem cont de Facebook, ca să agațe el băieți sau fete>. În timpul acesta, fata mea stătea pe catedră și a rugat-o să vine să stea și ea pe scaun lângă el și cealaltă fată. Iar ea nu a vrut. Apoi el a tras-o de mână și fata a căzut peste catedră care s-a și rupt. După aceea, fata mea a plecat la baie, s-a întors să-și ia ghiozdanul și a plecat (..)”, a declarat mama uneia dintre adolescente.

După demararea cercetărilor, oamenii legii ar fi descoperit şi o a treia agresiune sexuală comisă de profesor în același mod. Ulterior, profesorul a fost arestat pentru 30 de zile pentru agresiune sexuală.

La scurt timp, acesta a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală asupra celor trei minore. La patru luni de la trimiterea acestuia în judecată, Tribunalul Botoșani a dat verdictul.

Ani de pușcărie și interdicția de a profesa

Profesorul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru fiecare dintre cele trei minore pe care le-a agresat. Conform noului cod penal, când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite. Astfel, acestuia i s-au adăugat un an și două luni la pedeapsă, totalizând cinci ani și opt luni de închisoare. Suplimentar, acesta nu va putea fi profesor pentru alți cinci ani după ispășirea pedepsei.

Mai mult de atât, profesorul va avea de plătit daune morale de 150.000 de lei, daune materiale de 3000 precum și cheltuieli de judecată de 7500 de lei, la care se adaugă 857 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Tribunalului Botoșani nu este finală, astfel că profesorul, dar si avocații victimelor, pot face apel.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...