spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăPrima PaginăLa un pas de crimă din cauza geloziei

La un pas de crimă din cauza geloziei

Din cauza geloziei, un tânăr din comuna Dângeni ar putea ajunge în pușcărie. Pus în situația de a renunța la o relație amoroasă, tânărul, care era amantul unei localnice, a reacționat violent și a agresat-o pe cea care avea o relație extraconjugală cu el. Acuzat de tentativă de omor, tânărul a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Agresiunea a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani, mai exact în noaptea de 2 spre 3 august 2018. La data respectivă, victima, C.D.H., era într-o relaţie de concubinaj cu un localnic cu care locuia împreună de circa 13 ani. Din această relație a rezultat și un copil. Cum bărbatul obişnuia să plece în străinătate la muncă sezonier, femeia rămânea să aibă grijă de gospodărie. Însă, având animale multe, în perioada în care concubinul ei era plecat în străinătate, femeia era ajutată la treburi de Vlăduț Nicolae Bobeică, un tânăr acum în vârstă de 25 de ani.

Relaţie ascunsă de ochii concubinului

Începând cu anul 2017, acesta și femeia au început o relație amoroasă ascunsă, pe care femeia a decis să o stopeze. Pe fondul acestei relații amoroase conflictuale şi al geloziei, pe 2 august 2018, în jurul orei 23.30, tânărul a mers la domiciliul femeii unde, după un conflict verbal, a lovit-o pe aceasta de mai multe ori cu pumnul, cu coada unei coase în cap şi cu tăişul coasei, după care a fugit, lăsând victima sângerândă la pământ.

Când și-a revenit, femeia a reușit să se târască până în casă și a contactat-o telefonic pe sora ei, căreia i-a povestit că a fost tăiată cu coasa şi i-a solicitat să sune la ambulanţă. Într-un final, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, în șoc hemoragic, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale și a rămas internată până pe 10 august 2018.

Ulterior, femeia a fost examinată medico-legal, apreciindu-se că aceasta urma să aibă nevoie de 50 – 55 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Tânăr judecat pentru tentativă de omor

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, anchetatorii considerând că fapta întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă de omor. Investigațiile polițiștilor și procurorilor s-au prelungit până la sfârșitul anului 2021, când tânărul a fost trimis în judecată.

Citat în fața instanței, Vlăduț Nicolae Bobeică a achitat toate cheltuielile de spitalizare, care s-au apropiat de 8.000 de lei, și a cerut să fie judecat în procedura abreviată, adică pe baza probelor administrate în anchetă. Asta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, dar judecătorii nu l-au putut ierta.

„În ce priveşte latura subiectivă a infracţiunii, instanţa constată că intenţia de a ucide derivă din tipul obiectului folosit, în cazul de faţă o coasă, din numărul, intensitatea şi efectele loviturilor aplicate victimei. (…) Raportat la modul în care a acţionat şi la rezultatul produs, concretizat în leziunile traumatice cauzate persoanei vătămate descrise în actul medico-legal, instanţa constată că inculpatul a acţionat cu intenţie directă, în sensul că a prevăzut şi a urmărit să îi suprime viaţa persoanei vătămate, după comiterea agresiunii plecând de la locul faptei”, au arătat magistrații. Prin urmare, tânărul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi. Sentința a fost pronunțată pe 9 septembrie de Tribunalul Botoșani, însă nu este definitivă.

Surprinzător este că, deși a avut de suferit, femeia nu a cerut în proces niciun fel de daune.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...