marți, octombrie 4, 2022
AcasăPrima PaginăOfiţer pensionar înrolat la Prefectură

Ofiţer pensionar înrolat la Prefectură

Fostul șef al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, colonelul (r) Corneliu Titiliuc, a devenit din nou angajat la stat. Pensionat în aprilie 2021 și cu un venit lunar de aproape 10.000 de lei, ofițerul a ajuns acum consilier superior în cadrul Instituţiei Prefectului, fiind angajat în Serviciul Juridic – Compartimentul Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu, urmând să cumuleze pensia cu salariul.

Sorin Andronache, purtător de cuvânt în cadrul Instituției Prefectului, spune că angajarea s-a făcut în urma unui concurs organizat transparent și la care s-au înscris inițial cinci candidați. „Concursul a avut loc pe 29 august și a cuprins, pe lângă selecția de dosare, două etape – o probă scrisă și un interviu – în urma cărora a fost desemnat admis. Prima zi de muncă a fost pe 12 septembrie”, a precizat Sorin Andronache.

Concursul a fost organizat după ce un angajat al Instituției Prefectului, Mihai Grigorescu, a decis să se pensioneze, iar funcția ocupată de acesta a fost vacantată și scoasă la concurs. Anunțul privind organizarea concursului a fost postat pe site-ul instituției pe 27 iulie, fiind înregistrate cinci candidaturi. După selecția dosarelor, unul dintre aspiranți a fost respins întrucât nu îndeplinea condițiile stabilite prin Codul Administrativ. A urmat apoi proba scrisă, unde unul dintre candidați a absentat, iar alți doi au obținut 30,17 puncte și respectiv 29,17 puncte, colonelul (r) Corneliu Titiliuc obținând punctajul cel mai mare, de 67,67 puncte. După două zile a avut loc și interviul, unde fostul șef al Garnizoanei Militare Botoșani a obținut 91 de puncte. Astfel, cu un total de 160,67 de puncte, Corneliu Titiliuc a fost admis.

„Nu am făcut acest lucru pentru salariu”

Contactat de reporterii „Monitorul de Botoșani”, Corneliu Titiliuc spune că a decis să facă acest pas pentru a valorifica experiența dobândită, nu pentru bani. „Se spune că trebuie să existe viață și după trecerea în rezervă. Nu am făcut acest lucru pentru salariu, pentru că angajații Instituției Prefectului au printre cele mai mici salarii din administrația publică. Și nu am optat pentru o funcție de conducere în care se fac numiri pe cine știe ce criterii, inclusiv politice, ci am preferat o funcție de execuție pentru care am susținut un concurs”, a spus Corneliu Titiliuc, care a adăugat că postul pe care îl ocupă este în cadrul unui compartiment care presupune o muncă susținută, pentru că este strâns legată de Comisia Județeană de aplicare a Legii fondului funciar.

„Problemele ridicate de cetățeni sunt diverse și numeroase și, ca să înțelegeți, înainte de a veni eu aici erau doar doi funcționari care se ocupau de toate problemele din cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județ și care erau îngropați în dosare. Ca să o spun drept, munca pe care o voi face este de hârțogar, dar consider că experiența și pregătirea mea profesională, plus studiile civile, ar trebui puse în valoare”, a adăugat Corneliu Titiliuc, care susține că un timp a figurat ca persoană fizică autorizată în măsurători cadastrale pe lângă Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Totodată, a spus el, dreptul la muncă nu poate fi îngrădit nimănui și nu va „dezarma” în fața problemelor zilnice de la birou.

Locotenent-colonel angajat la Nova Apaserv

De altfel, și fostul său adjunct de la conducerea Garnizoanei Militare Botoșani, locotenent-colonelul Sorin Ioan Ciobanu, s-a angajat la Nova Apaserv după circa un an de la pensionare. Înrolarea fostului ofițer la operatorul de apă ar fi avut substrat politic, Sorin Ioan Ciobanu fiind considerat de unii drept partenerul de viață al deputatului PSD de Botoşani Alexandra Huțu.

Aceste informații au fost alimentate și de faptul că angajarea nu s-a făcut prin concurs, ci direct ca și consilier al directorului general, ulterior el preluând coordonarea noului Serviciu de Control și Antifraudă din Nova Apaserv. Printre cei care cumulează pensia cu salariul figurează Ioan Onuțu, fost ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în prezent director executiv al Poliției Locale, dar și Valentin Alexandru Colbu, directorul executiv adjunct din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, fost ofițer în Armata Română.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
12.7 °
11.6 °
70 %
3.4kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...