spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăPrima PaginăFurt la stână rezolvat cu primarul

Furt la stână rezolvat cu primarul

Furt bizar în comuna Păltiniș. Zeci de miei au fost sustrași dintr-o stână. Cei bănuiți de comiterea faptei fiind niște localnici care muncesc pentru primarul comunei. Furtul a fost sesizat și la poliție. A doua zi, însă, presupușii autori s-au înțeles cu păgubiţii, care au renunțat mai apoi la plângerea penală. Prin urmare, polițiștii urmează să claseze dosarul.

Scandalul ar fi izbucnit marți dimineața, pe 20 septembrie a.c. Atunci proprietarii unei stâni din extravilanul comunei Păltiniș au sesizat Secția de Poliție Rurală nr. 7 Darabani cu privire la faptul că în noaptea precedentă, adică 19 spre 20 septembrie, persoane cunoscute ar fi sustras 20 de miei dintr-un ocol. Cercetările au început imediat. Cei bănuiți de furt erau localnici care muncesc acum la o stână aparținând familiei primarului comunei, Costel Romanescu.

„S-a stabilit cine sunt autorii, doar că pe parcursul cercetărilor, chiar în aceeași zi, persoana vătămată și cu autorii s-au împăcat și prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Există un dosar penal deschis pentru furt, se continuă cercetările, dar, având în vedere că a intervenit împăcarea, cel mai probabil dosarul va fi clasat”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Surse neoficiale susțin, însă, ca la discuțiile dintre autori și proprietarii stânei ar fi participat inclusiv primarul comunei Păltiniș, Costel Romanescu. Acesta i-ar fi despăgubit pe proprietari cu o sumă de bani.

50 de miei furați anul trecut

Anul trecut de la aceeași stână s-ar fi furat alți circa 50 de miei. Cazul figurează în continuare cu autori neidentificați. Informația a fost confirmată și de reprezentanții IPJ Botoșani. Aceştia au recunoscut că există și în acest caz un dosar penal, însă cercetările nu au fost finalizate. În plus, până în momentul de față nu există vreun indiciu că ar putea fi vorba de aceeași autori.

„Fapta de anul trecut este cu autori necunoscuți și prin urmare nicio persoană nu are calitatea de suspect. Cercetările continuă, însă în acest caz nu avem un probatoriu care să ne conducă spre o persoană”, a adăugat Delia Nenișcu.

Era și normal să intervin”

Contactat de reporterii „Monitorul”, primarul Costel Romanescu a susținut că așa-zisul furt de săptămâna trecută ar fi avut la origine o serie de neînțelegeri între presupușii autori și proprietarul mieilor, după ce unul dintre făptași ar fi lucrat la stâna cu pricina și nu ar fi fost plătit cum se cuvine pentru munca prestată. Totodată, primarul susține că a intervenit doar pentru soluționarea cazului pe cale amiabilă. Asocierea numelui său de acest caz ar face parte dintr-o campanie de denigrare.

„Erau niște băieți beți, care ar fi trecut pe acolo. Aveau niște neînțelegeri mai vechi că el a muncit, că nu a fost plătit… Era și normal să intervin pentru soluționarea pe cale amiabilă, pentru că eu unul consider că a fost un incident izolat și nefericit. Dacă eu mănânc o pâine cu el, când a dat de necaz nu trebuia să îl ajut? Ce trebuia să fac, dacă a greșit o dată?! Să îi dau un șut în fund?”, a spus Costel Romanescu. În plus, primarul a negat că i-ar fi despăgubit pe proprietari.

„Ei s-au înțeles – a spus că îți plătesc cât este …deci s-au înțeles pe loc. De ce s-a ajuns până la presă, nu înțeleg. Deci ei s-au înțeles pe loc… De ce a făcut cineva o sesizare la presă? Eu cred că a fost o răutate…”,a adăugat primarul comunei.

Cât privește celălalt furt, Costel Romanescu spune că mai întâi ar trebui să se dovedească faptul că au existat mieii pentru că, în caz contrar, lucrurile ar putea fi puse la îndoială. „Ar trebui să se verifice la medicul veterinar dacă mieii au fost crotaliați, pentru că, în caz contrar, și eu pot să zic că de fapt au fost o mie…Lucrurile trebuie verificate și probate”, a spus primarul Costel Romanescu.

Furturi chiar înainte de festivalurile din localitate

Dubios este că atât furtul de anul trecut, dar și cel din 20 septembrie, ar fi fost comis cu câteva zile înainte ca primăria să organizeze festivaluri în localitate. Situația ar putea fi doar o simplă coincidență, pentru că inclusiv polițiștii au vreun indiciu care să ducă spre ipoteza că cele două fapte ar avea vreo legătură. De altfel, singurul element comun ar fi că ambele furturi au fost comise la aceeași stână.

„Asta-i culmea – ca și cum eu nu am bani în buget și am ajuns să fur miei…Doamne, ferește!!! Eu vă știu cu capul pe umeri…dar lumea poate să zică orice…Dacă mâine eu vă scriu că Iohannis stă la masă cu Putin, asta nu înseamnă că este adevărat”, a adăugat Costel Romanescu.

În acest context, el a apreciat că totul pare să fie orchestrat pentru a-l denigra, întrucât de un an și jumătate el este hărțuit de o persoană, care îi trimite mesaje vulgare anonime pe telefonul mobil. În total, ar fi fost peste 400 de mesaje care includ și amenințări și, cu toate că a făcut plângere la poliție, autorul nu a fost identificat. „Mi-au spus că ar putea fi un posibil adversar însă, chiar dacă poliția nu i-a stabilit numele, eu știu cine este”, a adăugat primarul Romanescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...