spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAdolescent în stare critică după o cură de slăbire (video)

Adolescent în stare critică după o cură de slăbire (video)

Un adolescent a fost transportat cu elicopterul la Iaşi cu o afecțiune gravă, căpătată într-un mod cel puţin bizar. În vârstă de 16 ani, dintr-o comună de pe malul Prutului, băiatul a ajuns la Urgențe, luni, cu o ambulanţă.

Din cauza stării în care era, acesta le-a spus medicilor că nu se putea ţine pe picioare, obosea foarte repede şi ameţea aproape tot timpul. Medicii botoşăneni au rămas şocaţi de modul în care tânărul arăta, mai ales că pielea de pe aproape tot corpul era foarte lăsată şi avea un aspect foarte îmbătrânit. Ulterior, cadrele medicale au aflat şi o posibilă explicaţie pentru starea lui.

Copilul a decis să ţină o cură de slăbire drastică, după ce, în urmă cu un an cântărea aproape 100 de kilograme. Acesta nu a putut spune prea clar în ce a constat dieta lui, însă cert este că acum cântărea 49 de kilograme. Slăbind aproape 50 de kilograme în 12 luni, acesta şi-a afectat foarte mult muşchiul inimii, pe lângă celelalte organe.

Transfer de urgenţă la Iaşi

Din cauza stării grave în care era şi după mai multe investigaţii, medicii au decis transferul lui imediat la Iaşi.

„Pacientul a ajuns la spital în stare gravă. Acuza lipsa de echilibru, însă la analize au apărut foarte multe afecțiuni. Prezenta lichid intraperitoneal, lichid în zona muşchiului inimii, emfizem, bradicardie, adică inima îi bătea foarte rar. Avea chiar şi 40 de bătăi pe minut, în condiţiile în care normal ar fi 90-110. A fost trimis la Iaşi, fiind solicitat elicopterul SMURD”, a spus un asistent din cadrul Serviciului Județean de Ambulanţă.

Aeronava medicală a fost trimisă de la Iaşi pe terenul UM 01189, unde copilul a fost adus de ambulanţa cu medic a SMURD. Tânărul a fost transferat de elicopter la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, medicii urmând să decidă conduita terapeutică. Cadrele medicale nu exclud ca tânărul să fi utilizat şi o serie de medicamente, teoretic prezentate ca fiind pentru slăbit, dar care în timp să fi afectat inima foarte mult.

Ce este bradicardia

Bradicardia apare din cauza unei defecțiuni la nivelul rețelei electrice a inimii, atât în producerea stimulilor electrici, cât și în mecanismul de conducere a acestora. Nodul sinusal este sursa generatoare de impulsuri electrice care determină contracția miocardului. Atunci când această zonă nu mai funcționează corect, apar tulburări de ritm cardiac.

Altă cauză a bradicardiei poate fi infarctul de miocard. În urma unui infarct de miocard, o parte a inimii este necrozată (celulele sale sunt moarte), așadar nu mai funcționează. În acest caz, inima are leziuni ireversibile care îi afectează activitatea.

Hipotiroidismul, miocardita, cardiomiopatia, malformațiile cardiace congenitale, dezechilibrele electrolitice (potasiu, magneziu, sodiu, clor), apneea în somn sunt câteva dintre afecțiunile care pot cauza bradicardie. Unele medicamente pot duce la apariția bradicardiei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...