sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTSinucidere în familia unei cunoscute artiste din Botoşani

Sinucidere în familia unei cunoscute artiste din Botoşani

Moarte şocantă în familia unei artiste din Botoșani. Soţul cântăreţei de muzică populară Carmen Cornaci, în vârstă de 38 de ani, a fost găsit spânzurat. Descoperirea macabră a fost făcută de unul dintre vecinii bărbatului. Alarmat că acestea nu mai răspundea la telefon, a mers la casa pe care acesta o avea în Mănăstirea Doamnei. Din păcate, temerile bărbatului s-au adeverit.

Soţul artistei a fost găsit fără suflare, în podul casei, cu un ştreang în jurul gâtului. Bărbatul a sunat imediat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţă şi unul de la Poliţie. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului găsit fără suflare. Potrivit acestora, decesul survenise în urmă cu câteva ore, astfel că manevrele de reanimare nu au fost cu succes.

Mesaj impresionant

Vestea cumplită a fost anunţată şi de către artistă, pe pagina ei de socializare, aceasta lăsând să se înţeleagă gestul voluntar al soţului ei. „Din păcate, e adevărat. Soțul meu a ales să ne vegheze din cer. Nu cred că știu să fac astfel de postări, vreau doar să vă mulțumesc pentru încurajări”, a scris Carmen Cornaci.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, oamenii legii au dispus efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Valuri de mesaje de încurajare

Cei doi erau căsătoriţi din octombrie 2009 şi aveau împreună doi copii. Originară din Vaslui, artista s-a mutat la Botoșani împreună cu soţul ei, imediat după ce ambii au terminat facultatea la Iaşi, acolo unde s-au şi cunoscut. Ulterior, tânăra a început să devină tot mai cunoscută ca artistă de muzică populară, acum fiind una dintre cele mai apreciate cântăreţe din Botoșani. În ciuda popularităţii de care se bucura şi a numeroaselor angajamente, artista a răspuns de fiecare dată şi solicitărilor venite în cadrul unor acţiuni caritabile, la concerte în judeţ sau în ţară.

De altfel, pagina artistei de pe reţeaua de socializare a primit peste 1.500 de mesaje de condoleanţe şi de încurajare. „A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ţi poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul!”, „Cuvintele sunt greu de găsit în asemenea momente…. Nu putem spune decât…Dumnezeu să-l ierte!!!, iar familiei, putere să treacă peste această mare şi dureroasă încercare”, sunt doar două dintre mesaje.

Una dintre postări îi aparţine artistei, care a transmis un mesaj plin de durere. „Dumnezeu să te ierte suflet trist și singur”, a scris aceasta. „Sincere condoleanțe, Carmen! Dumnezeu să vă aibă în pază, să vă ocrotească și să vă mângâie sufletele împovărate de durere!”, este unul dintre mesajele de încurajare pe care le-a primit artista.

Fenomen în creştere alarmantă

Numărul cazurilor tragice de acest fel a cunoscut un număr alarmant în acest an. Mai mult, potrivit specialiştilor, în perioada sărbătorilor, unii recurg la aceste gesturi fatale pe fondul unor depresii nedescoperite. În majoritatea cazurilor, gestul final a fost pus pus pe seama unor depresii cauzate de fel de fel de situaţii, însă rudele celor decedați nu şi-au putut explica aceste decizii, mai ales că acestea nu au fost precedate de tentative de suicid.

Mai mult, vârsta medie a celor care au ales să recurgă la acest gest a fost între 40 şi 50 de ani, când se presupune că omul este suficient de matur și poate depăși aproape orice situaţie negativă îi iese în cale. Cu toate acestea, spun specialiştii, de multe ori depresia este greu de observat. „Depresia a crescut ca incidenţă în ultimii ani, iar suicidul este considerat a patra cauză de deces la nivel mondial. De aceea este atât de important ca depresia să fie diagnosticată din timp, pentru că astfel se poate interveni mai bine şi cu mai mult succes”, a precizat un medic psihiatru botoşănean.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...