spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTMamă violată pentru a doua oară de propriul fiu

Mamă violată pentru a doua oară de propriul fiu

Caz șocant într-o comună din județ, unde un bărbat de 42 de ani și-ar fi violat mama pentru a doua oară. Abrutizat din cauza alcoolului băut peste măsură, individul a trecut peste orice dram de rațiune și a agresat-o tocmai pe cea care i-a dat viață.

Reținut de polițiști sub acuzația de violenţă în familie raportată la viol, individul, Constantin N., din comuna Santa Mare, a fost prezentat astăzi în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani și arestat preventiv.

Mamă terorizată la beţie

Grozăvia s-ar fi petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact pe 11 martie a.c., când bărbatul, care a muncit o perioadă prin țară, a revenit în comună. Cumpărase diverse lucruri pentru a le lua ochii celor din familie. Doar că, imediat ce s-a văzut acasă, el s-a pus pe băut până și-a pierdut mințile. Atunci a tăbărât asupra mamei sale în vârstă de 77 de ani. După ce a lovit-o de mai multe ori, a violat-o.

Trei zile femeia nu a mai ieșit din casă, fiind terorizată de propriul fiu, care o mai violase și în urmă cu mai bine de șase ani și pentru care făcuse mai mulți ani de pușcărie.

Nenorocirea a ieșit la iveală abia marți, pe 14 martie a.c., când un alt fiu al femeii, îngrijorat cu privire la faptul că nu reușește să o contacteze pe mama sa, a sunat la 112. Cei care au intervenit au fost polițiștii din cadrul unei patrule mobile. Oamenii legii au mers la locuința femeii, însă nu le-a răspuns nimeni. Ulterior, ei s-au uitat și pe geamurile de la casă  și au observat că bătrâna este în interior. Din acest motiv, polițiștii au intrat în forță și au găsit-o pe femeie prezentând leziuni la nivelul întregului corp.

Agresor găsit ascuns sub pat

Realizând că riscă să ajungă din nou în pușcărie, Constastantin N. a fugit într-o altă încăpere a locuinței și s-a ascuns sub pat, crezând că nu va fi găsit. Doar că polițiștii l-au dibuit și l-au scos de acolo, după care l-au imobilizat și l-au condus la sediul poliției. Ulterior, din cercetări, a reieșit faptul că acesta și-ar fi agresat mama și ar fi violat-o

„Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de are arestare preventivă. Instanța și-a însușit propunerea polițiștilor și a dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Prima agresiune a avut loc în 2016

Cealaltă agresiune a avut loc în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2016. Într-o noapte, Constantin N. a tăbărât asupra femeii, a lovit-o după care a întreţinut cu ea raporturi sexuale. Scăpată din mâinile feciorului, bătrâna şi-a căutat scăparea la nişte vecini, iar aceştia din urmă au sunat la 112.

Ridicat de poliţişti, Constantin N. a fost arestat preventiv. Audiat, bărbatul a susţinut iniţial că mama ar fi fost de acord să întreţină raporturi sexuale, dar ulterior el a venit cu o altă versiune punând totul pe seama consumului de alcool. Investigaţiile au scos la iveală că, în urmă cu ceva timp femeia, în vârstă de 70 de ani, i-ar fi cedat locuinţa fiului ei, Constantin N., cu clauză de întreţinere, numai că bărbatul, căzut în patima beţiei, i-a transformat viaţa într-un coşmar.

Venit în casa părintească cu tot cu soţie şi cei doi copii, bărbatul obişnuia să facă scandal, mai ales atunci când se îmbăta. De altfel, cu câteva zile înainte de viol, soţia bărbatului şi-a luat copiii şi a părăsit căminul conjugal, iar propria mamă a fugit şi ea în sat preferând să stea pe la rude şi pe la vecini. A revenit acasă chiar în seara agresiuni, iar Constantin N. a dat buzna peste ea şi a violat-o.

Violator eliberat condiţionat 

În urma agresiunii, Constantin N. a fost condamnat la 8 ani de detenție. A stat închis prin mai multe penitenciare, dar a fost eliberat condiționat în februarie 2021, după ce a beneficiat de Legea recursului compensatoriu și de câteva zile câștig ca urmare a muncii prestate. A fost eliberat din Penitenciarul Baia Mare.

„Din referatul de cunoaștere și caracterizare rezultă că petentul a avut un comportament adecvat și a respectat Regulamentul de Ordine Interioară, a fost recompensat de 18 ori, nu a fost sancționat disciplinar, a participat la 69 programe educaționale, 2 programe sociale, la 8 programe psihologice, a câștigat 194 de zile în urma muncii prestate”, au menționat atunci reprezentanții unității de detenție.

Cât timp a stat închis, el a menținut legătura cu membrii familiei, atât prin vizite cât și telefonic. Doar că a menționat că după momentul liberării va beneficia de cazare și servicii de reintegrare socială în cadrul unui centru din Bistrița, cu sprijinul unui cult religios. Asta pentru că, susținea el atunci, „nu dorește să se reîntoarcă la domiciliul anterior datorită mediului social pe care-l consideră ostil ca urmare a faptei săvârșite”. A recidivat însă imediat ce a expirat perioada de probațiune, el aflându-se pentru un timp în atenția consilierilor de la Serviciul de Probațiune Maramureș.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...