duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocalAmant luat la ţintă de un vânător

Amant luat la ţintă de un vânător

Gelozia pare a fi o boală fără leac, iar uneori se lasă și cu gesturi extreme. Un bărbat din municipiul Botoșani va trebui să ofere explicații în fața magistraților, după ce a încercat să-l intimideze cu arma pe rivalul în dragoste.

Bănuind că soția sa are o relație extraconjugală cu un bărbat, botoșăneanul și-a luat carabina și a tras în mașina presupusului amant. Acum botoșăneanul este judecat pentru uzul de armă fără drept. Totodată, polițiștii i-au confiscat toate armele.

Potrivit anchetatorilor, scenele violente s-au petrecut în noaptea de 11 spre 12 ianuarie 2021, când, pe fondul unei stări conflictuale cu soția sa pentru o presupusă relație extraconjugală, Ionuț D. şi-a pierdut cumpătul. Cum era vânător, bărbatul a luat din rastelul de la domiciliu arma de vânătoare Mauser md M-18, cal 30-06, deținută legal, s-a deplasat până în parcarea blocului și, având asupra sa arma de vânătoare, a executat un foc de armă în luneta autoturismului BMW 740 deținut de presupusul amant, în scop de răzbunare.

Arme ridicate de poliţie

Incidentul a ajuns în atenția polițiștilor, care au deschis o anchetă, Ionuț D. fiind cercetat pentru distrugere și uzul de armă fără drept. Totodată, polițiștii i-au ridicat și cele două arme deținute legal, botoșăneanul fiind vânător autorizat. Astfel, de la domiciliul acestuia a fost ridicată o pușcă semiautomată cu destinația vânătoare, marca BAIKAL MP 153, dar și arma cu glonț cu care bărbatul a tras în mașina presupusului amant.

Polițiștii au mai indisponibilizat două cartușe cu glonț cal. 30-06, cu capsele nepercutate, 58 (cincizeci și opt) cartușe cu alice, cal. 12, cu capsele nepercutate, dar și permisul de armă eliberat de Inspectoratul de Poliție. Investigațiile au durat până anul acesta, când botoșăneanul a fost inculpat și trimis în judecată, procesul urmând să înceapă în luna iunie.

Răfuieli şi între femei

Presupusele relații extraconjugale reprezintă și unul dintre motivele violențelor în familie. Acest lucru a reieșit încă din momentul emiterii primelor ordinelor de protecție, victimele fiind bănuite că ar fi avut amanți. Au fost însă situații în care inclusiv femeile s-au răfuit între ele, soțiile încercând să-și salveze familiile de pericolul reprezentat de „amante”.

De altfel, psihologii spun că gelozia este „otrava” care poate ucide rapid un cuplu. Fiind un complex de gânduri și emoții, aceasta poate determina o serie de acțiuni extreme ale individului. Există mai multe teorii ce încearcă să explice gelozia. Prima este cea evoluționistă, care spune că este mai probabil ca un bărbat să simtă gelozia în fața unei potențiale infidelități sexuale, fapt exprimat prin imposibilitatea masculului de a avea certitudinea că puiul pe care-l crește este al lui.

În același fel, femeile, având certitudinea maternității, nu ar fi atât de receptive în fața infidelității sexuale, ci par a fi predispuse la gelozie în fața infidelității emoționale, întrucât femeia ancestrală se temea ca masculul ei să nu ducă resursele necesare traiului unei ale femei. Cercetările mai recente însă pun mai puțin accentul pe diferențele între masculin sau feminin și aduc în prim plan factori care țin de personalitate sau tipul de atașament.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
20.6 °
18.2 °
85 %
2.2kmh
53 %
Dum
19 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
28 °
joi
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...