spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTAnchetă după un deces misterios la Psihiatrie

Anchetă după un deces misterios la Psihiatrie

O nouă moarte învăluită în mister la Psihiatrie. Un bărbat de doar 47 de ani, adus în sevraj, a murit sub ochii medicilor. Aceştia au chemat ambulanţa, dar era prea târziu.

Bărbatul era în sevraj etanolic şi era la secția Psihiatrie Acuţi de săptămâna trecută. În dimineaţa zilei fatidice, aproape de ora cinci, cadrele medicale au observat că acesta avea o respiraţie tot mai greoaie şi au solicitat un consult neurologic la Spitalul Județean. Între timp, însă, starea bărbatului a continuat să se altereze tot mai mult şi a fost trimisă la faţa locului o ambulanţă cu asistent pentru a-l transporta la Județean.

La un moment dat, însă, pacienţii au alertat personalul medical din cadrul secţiei, că bărbatul nu mai respira. Cadrele medicale au apelat din nou serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă şi o ambulanţă cu medic. „Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru reanimarea pacientului. Acesta a fost găsit în stop cardio respirator, asistolă, de la sosirea primului echipaj. Urmează ca medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza decesului”, a precizat medicul Carmen Răgoşcă, din cadrul SJA Botoşani.

Anchetă deschisă de poliţişti

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Trupul neînsufleţit a fost ridicat de medicii legişti. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii bărbatului de doar 47 de ani.

Potrivit literaturii de specialitate, în cazul servajului etanolic, creierul reacţionează ca un vehicul accelerat la care nu mai funcţionează frânele. Semnele vitale ale organismului, cum ar fi frecvenţa cardiacă sau tensiunea arterială se pot schimba dramatic sau imprevizibil, existând chiar şi riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral sau deces.

Mai mult, unii aparţinători sau chiar foşti pacienți trecuţi prin astfel de secții acuză personalul medical că foloseşte, de multe ori nejustificat, foarte multe sedative, tocmai ca pacienții să fie liniştiţi. Uneori, astfel de medicaţii pot avea un efect fatal asupra inimii sau centrilor respiratori ai unui pacient.

Sevraj încheiat tragic

În ultima perioadă secția de Psihiatrie Acuţi s-a confruntat cu mai multe decese cu unele semne de întrebare asupra lor. Spre exemplu, anul trecut, un bărbat în vârstă de doar 29 de ani a căzut secerat, după ce inima i s-a oprit. Acesta era internat de două zile în secţia Psihiatrie Acuţi, după ce a ajuns la Urgenţe în sevraj etanolic.

Bărbatul era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice, acesta fiind diagnosticat la internare cu tulburare de personalitate de tip instabil emoţional, sevraj etanolic şi agitaţie psihomotorie. A treia zi de la internare, acestuia i s-a făcut rău şi a căzut din picioare.

Personalul din Secţia de psihiatrie a sărit imediat şi i-a acordat primul ajutor, fiind apelat şi serviciul 112, pentru solicitarea unei ambulanţe. Un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns în scurt timp la faţa locului, însă nimeni nu a mai putut să îl resusciteze pe tânărul aflat în stop cardio-respirator.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...