sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTVitezomanul Șoptică a rămas din nou fără permis de conducere. De data...

Vitezomanul Șoptică a rămas din nou fără permis de conducere. De data aceasta a gafat în Vorona

Deputatul Costel Șoptică, șeful Organizației Județene a Partidului Național Liberal, a rămas din nou fără permis, din cauza vitezei.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, șeful liberalilor fiind surprins gonind cu mașina prin județ. Incidentul a fost înregistrat cu aparatul radar pe 11 mai a.c., pe drumul județean 208C, pe raza comunei Vorona. Astfel potrivit polițiștilor, deputatul a fost surprins circulând în localitate cu o viteză de 109 kilometri pe oră.

„Cel în cauză a fost sancționat cu o amendă contravențională de 1305 lei și s-a dispus ca măsură complementară suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani” Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Proces verbal contestat în instanţă

Deși reporterii „Monitorul” au încercat să afle și punctul de vedere al liderului PNL, Costel Șoptică nu a putut fi contactat nici măcar telefonic.

În schimb, la câteva zile de la aplicarea sancțiunii, mai exact pe 18 mai a.c., parlamentarul a contestat procesul verbal de sancționare a Judecătoria Botoșani. Deocamdată, instanța nu a stabilit niciun termen de judecată.

Lăsat fără permis şi în campania electorală

Nu este pentru prima dată când Costel Șoptică încalcă normele rutiere. Pe 16 noiembrie 2019, el a fost surprins de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul personal, pe drumul naţional 29A, în localitatea Dumbrăviţa, cu viteza de 105 km/h.

Tras pe dreapta, a fost amendat cu 2.320 de lei pentru viteză și lipsa documentelor, agenții rutieri dispunând și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Atunci, Costel Șoptică a refuzat să semneze documentele întocmite de către poliţişti și a contestat în instanță procesul verbal de sancționare.

„Mă grăbeam în campanie (n.r. – campania electorală a președintelui Klaus Iohannis)”, a declarat imediat după incident Costel Șoptică. Procesul s-a judecat în primă fază la Judecătoria Dorohoi, iar în motivarea plângerii Costel Șoptică a invocat faptul că agentul de poliție care l-a sancționat nu i-a prezentat nicio legitimație și niciun ordin de serviciu.

În plus, a invocat parlamentarul, polițistul l-ar fi urmărit, pe o distanță de aproximativ 20 km, până în localitatea Dumbrăvița, tocmai pentru a-l sancționa contravențional. Cu toate acestea, în timpul procesului, reprezentanții IPJ au prezentat o înregistrare video realizată cu aparatul radar, din filmare observându-se că autoturismul condus de Șoptică circula cu 105 kilometri pe oră. Prin urmare Judecătoria Dorohoi i-a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. A urmat apelul la Tribunal, însă, după numai două termene de judecată, instanța a anulat acțiunea întrucât apelul nu a fost semnat de parlamentar.

Şir de sancţiuni pentru viteză

Iar abaterile nu se opresc aici. Pe 15 mai 2017, Costel Șoptică a fost surprins pe raza localităţii Călimăneşti (jud. Vrancea) în timp ce circula cu autoturismul cu viteza de 115 km/h. A fost sancţionat cu nouă puncte de amendă şi sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În primă fază, Judecătoria Panciu a anulat procesul verbal de contravenţie, dar în apel Tribunalul Vrancea a menţinut sancţiunea. Apoi pe 16 aprilie 2018 a fost sancţionat cu nouă puncte amendă în cuantum de 1.305 lei, după ce ar fi fost surprins gonind cu 126 de km/h, pe DN 2/E85, în interiorul localităţii Horia (judeţul Neamţ), într-o zonă de limitare a vitezei de 50km/h. A contestat amenda iar Judecătoria Roman şi Tribunalul Neamţ au anulat procesul verbal.

Interesant este că în acest dosar IPJ Neamţ nu a prezentat nicio probă, în condiţiile în care poliţiştii trimit la instanţă înregistrările făcute cu aparatul radar. Pe 18 aprilie 2018, Costel Şoptică a fost surprins din nou de polițiști, pe DN2 E 85, în interiorul localităţii Secuieni (jud. Neamţ), în timp ce efectua o depăşire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers și a fost sancţionat de agenții rutieri.

Şi ministrul Muncii a fost lăsat fără permis

Liderul liberal nu este singurul politician care a fost sancţionat de poliţişti, din cauza vitezei. La jumătatea lunii februarie 2019, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost prins conducând cu 142 de km/h, între localităţile Sârca şi Budăi, din judeţul Iaşi, unde viteza maximă este restricţionată la 70 km/h. Atunci, Marius Budăi a primit o amendă de 1.305 lei şi i s-a ridicat permisul de conducere pentru 90 de zile, dar acesta nu a mai contestat procesul verbal întocmit de poliţişti.

Tot în acea perioadă, Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă (n.r. – pe când aceasta a deținut funcția de premier), a fost amendat cu 1.305 lei şi lăsat fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins de poliţişti în timp ce conducea maşina în judeţul Argeş cu o viteză peste limita legală. Vâlcov a fost depistat pe drumul naţional DN 65, în satul Cerbu (Albota) cu 116 km/oră, cu 66 kilometri peste viteza maximă în localitate şi a contestat sancţiunea în instanţă, dar Judecătoria Piteşti i-a respins plângerea şi a menţinut sancţiunea.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...