joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTFraţi gemeni rămaşi orfani. Abandonați de mamă, și-au descoperit tatăl fără suflare

Fraţi gemeni rămaşi orfani. Abandonați de mamă, și-au descoperit tatăl fără suflare

Caz șocant într-o mică comunitate din apropiere de Botoșani. Doi copii minori au rămas fără singura figură părintească de care au avut parte pe tot parcursul vieții.

Cei doi frați gemeni, de 15 ani, au rămas fără mamă imediat după ce au fost aduși pe lume, iar marți au rămas și fără tatăl găsit mort în gospodărie. 

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de cei doi copii minori. Aceștia se pregăteau să plece la școală și au intrat în camera unde stătea tatăl lor, pentru a-și lua rămas bun. Și-au găsit, însă, tatăl fără suflare căzut în pe podeaua camerei, cu fața în jos. Speriați, copiii au anunțat un vecin, fiind apelat și serviciul de Urgență 112.

Manevre de resuscitare fără niciun rezultat

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut decât să constate decesul, care survenise de câteva ore. „Manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, din păcate. Cauza exactă a decesului va fi stabilită de colegii legiști”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoșani.

Cazul a ajuns în atenția oamenilor legii. Potrivit martorilor, bărbatul nu prezenta urme de violență pe corp. Acesta era, însă, cunoscut ca și consumator de băuturi alcoolice printre cei din localitate. Polițiștii au deschis însă o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

“În cauză a fost întocmit dosar pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea autopsiei, urmând ca apoi să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani. 

Cazul, extrem de delicat a intrat deja în atenția reprezentanților primăriei Curtesti, de care aparține locuința familiei respective. Asistentul social din cadrul primăriei a identificat o rudă apropiată a copiilor, urmând ca o decizie finală să fie luată după efectuarea unor anchete sociale în teren. Potrivit vecinilor, cei doi minori nu aveau o copilărie liniștită, ei fiind nevoiți să muncească pe unde apucau pentru a face rost de bani să se întrețină pe ei și tatăl lor. 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...