joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTÎnchisoare pe viață pentru un individ care și-a măcelărit familia

Închisoare pe viață pentru un individ care și-a măcelărit familia

Un bărbat care și-a măcelărit fosta familie a fost condamnat la închisoare pe viață. Sentința definitivă a fost pronunțată miercuri, pe 7 iunie a.c., după ce Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat apelul bărbatului formulat împotriva hotărârii instanței de fond.

Acuzat de omor calificat, tentativă la omor calificat, violare de domiciliu, distrugere, furt, violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, bărbatul Petru Marian, în vârstă de 46 de ani, din comuna Lozna, a fost găsit vinovat și a primit câte o pedeapsă pentru fiecare faptă. La final, magistrații au contopit pedepsele și au dispus ca bărbatul să primească închisoare pe viață.

Femeie înjunghiată cu 41 de lovituri de cuţit

Potrivit anchetatorilor, pe fondul unor relaţii tensionate cu fosta soţie, bărbatul a vrut să se răzbune pe femeie. Cu o noapte înainte de crimă, 13 spre 14 februarie 2022, Petru Marian a pătruns fără drept în curtea locuinţei unui vecin al femeii, cu gândul să o urmărească de acolo. A distrus un lacăt pentru a pătrunde în casă, iar peste noapte ar fi băut circa 300 ml ţuică. A doua zi, pe 14 februarie, în jurul orei 15.30, individul a intrat fără drept în domiciliul fostei soţii, care locuia împreună cu rudele sale din comuna Şendriceni. Orbit de furie, Petru Maria a înjunghiat-o pe femeie cu 41 de lovituri de cuţit, cauzându-i decesul.

„În aceleaşi împrejurări, cu acelaşi cuţit, inculpatul a mai înjunghiat alte două persoane, respectiv pe S.V. şi S.C., provocându-le leziuni pentru vindecarea cărora au necesitat 20-22, respectiv 50-55 zile de îngrijiri medicale”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Ancheta inițiată atunci a scos la iveală că, înainte cu numai o săptămână de comiterea crimei, adică pe 7 februarie 2022, în timp ce fiul său, M.M., în vârstă de 12 ani, se afla la domiciliul său, individul l-a lovit cu palma peste faţă, după care l-a legat de piciorul drept de o grindă dintr-o anexă gospodărească, unde a stat atârnat cu capul în jos câteva minute. „Prin aceste acte, dar şi prin alte violenţe anterioare, minorului i-a fost pusă în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală”, au considerat procurorii.

Agresorul a fugit

Înjunghiate de bărbat, fosta mamă soacră și fosta cumnată au fost transportate la spital. În schimb, Petru Marian a fugit și a fost capturat după câteva ore, în urma unei operațiuni organizată de polițiști. Arestat după comiterea faptelor, bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat în primă instanță de Tribunalul Botoșani. Procesul s-a derulat însă cu ușile închise, iar dosarul a fost considerat confidențial, având în vedere că la mijloc a fost vorba și de o agresiune comisă asupra unui minor. Hotărârea de condamnare a fost pronunțată în 14 octombrie 2022, adică la circa opt luni de la comiterea faptelor, dar bărbatul a formulat apel. Așa se explică de ce dosarul a ajuns și la Suceava. După numai un termen de judecată și două amânări ale pronunțării sentinței, decizia definitivă a venit pe 7 iunie a.c.

Aflat în arest preventiv încă de anul trecut, Petru Marian își va executa pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță. Potrivit legii privind executarea pedepselor, el va putea solicita liberarea condiționată numai după executarea a 20 de ani de detenție.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
95 %
1.8kmh
100 %
joi
8 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...