spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTFetiţă transferată la Iaşi după ce a înghiţit o monedă

Fetiţă transferată la Iaşi după ce a înghiţit o monedă

O fetiță de patru ani a fost transportată de Urgență la Iași după ce a înghițit o monedă. Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Micuța era într-o cameră împreună cu tatăl ei.

Aceasta se juca pe pat cu mai multe jucării, iar la un moment dat a dat peste o monedă de 10 bani. Copila a băgat bucata de metal în gură și, fără a sta prea mult pe gânduri, a înghiţit-o. Tot ea a fost cea care i-a spus tatălui ce s-a întâmplat. Copila i-a zis acestuia că moneda nu mai este, iar când bărbatul a întrebat despre ce monedă era vorba, minora i-a arătat spre gâtul ei. Speriat bărbatul a verificat gura fetei, putând observa moneda blocată în gât. Acesta și-a dat repede seama că nu o putea scoate cu mijloace proprii, așa că a luat fetița și a transportat-o la Urgențe.

Medicii i-au făcut acesteia o radiografie și au observat bucata de metal blocată în partea superioară a esofagului. Din acest motiv, nefiind un medic de gardă, copilul a fost trimis la Iași cu o ambulanță cu medic.

“A fost vorba despre o monedă de 10 bani, blocată la nivelul căilor aeriene superioare. Copilul era stabil din punct de vedere hemodinamic, fiind transferat la Spitalul Sfânta Maria din Iași”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Pompierii botoşăneni desfăşoară în fiecare lună campania „Un cămin sigur pentru copilul tău” – Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!
Jumătate din numărul copiilor implicați anul trecut în accidente casnice au ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoşani după ce au înghițit diferite obiecte.

Baterii, nasturi, monede, zaruri, capace, mărgele, fragmente de jucării, arcuri, magneți …și exemplele pot continua … par obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor devin adevărate „arme”.
‼ Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!
🚫 Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!
🚫 Nu lăsați niciodată medicamente, țigări, tutun, baterii și alte produse la îndemâna copiilor!
🚫 Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii
🚫 Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.
🚫 Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele.
🚫 Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.
✅Supravegheați în permanență copiii!

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
19.9 °
43 %
3.6kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...