spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăLocal BTCandidată la Miss judecată pentru droguri

Candidată la Miss judecată pentru droguri

O tânără care a concurat în liceu la un concurs de Miss a ajuns acum în boxa acuzaților pentru o infracțiune destul de gravă. Asta după ce a vândut droguri unui martor care acționa sub acoperire.

Trimisă în judecată pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în modalitatea vânzării și deținerii, tânăra urmează să-și primească acum pedeapsa.

Fostă elevă a unui colegiu din municipiu, A.B.P. a participat în noiembrie 2017 la concursul de Miss și Mister, alături de un coleg. Participarea la concursul de frumusețe nu a fost încununată de succes, așa că tânăra a abandonat această latură. Doar că, după ce a terminat liceul, tânăra și-a găsit alte preocupări, care au adus-o în atenția celor de la Antidrog. Iar totul a plecat de la un incident aproape banal.

Cuplu prins de jandarmi cu droguri

În noaptea de 1 spre 2 august 2020, o patrulă de jandarmi a observat pe un teren o mașină în care se afla un cuplu, iar cu ocazia controlului autoturismului a fost descoperit într-un compartiment din spatele frânei de serviciu, o foiță de staniol în interiorul căreia se afla împăturită o substanță vegetală de culoare verde-brun, uscată, sub formă de mugur. Investigațiile au arătat că era vorba de cannabis, iar șoferul a recunoscut atunci că a cumpărat drogul de la o cunoștință dorind să fumeze un joint împreună cu prietena lui.

Doar că tânărul a dat și numele A.B.P., iar cazul a ajuns în atenția polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate. Așa s-a aflat că tânăra ar furniza cannabis la un tarif de 70 de lei gramul.

Tânără prinsă cu ajutorul unui martor

Cercetările au fost extinse, iar anchetatorii au apelat la ajutorul unui martor cu identitate protejată, care a acționat sub acoperire. Iar bănuielile s-au confirmat pe 15 iunie 2022 când A.B.P. a vândut colaboratorului cantitatea de 20 grame de cannabis cu 1.000 lei. Totul a fost înregistrat de anchetatori, iar la scurt timp de la „livrarea” pachetului botoșăneanca a fost oprită în Flămânzi de un echipaj de poliție.

În maşina pe care o conducea, un Audi A3, polițiștii au mai găsit 80,6 grame cannabis, 38,9 grame amfetamină, dar și 30 de comprimate de MDMA. Prima dată, ea a invocat că a găsit sacii cu produsele respective pe trotuar, în fața casei, și, fără să știe ce sunt, le-a luat cu gândul să le arunce la gunoi. Ulterior, ea a recunoscut că este consumatoare de cannabis, iar la final a susținut că a cumpărat drogurile pentru consum propriu. Totodată, a respins acuzațiile că ar vinde droguri.

Cert este că la final ea a realizat că ar fi putut fi denunțată de ultimul cumpărător și a recunoscut doar acea tranzacție. Pe baza probelor adunate de anchetatori, tânăra a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – biroul teritorial Botoșani și trimisă în judecată. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, ea va beneficia însă de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.9 ° C
17.6 °
14.4 °
48 %
1.9kmh
98 %
mie
15 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...