spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTMizerie descoperită la Maternitate. Inspecția Sanitară știa de riscul epidemiologic de ANI...

Mizerie descoperită la Maternitate. Inspecția Sanitară știa de riscul epidemiologic de ANI de zile (video)

Noi probleme au fost puse pe tapet în urma verificărilor făcute astăzi la Maternitate. Astfel, în vestiarul unde se schimbă asistentele condiţiile sunt improprii, în spaţiul respectiv fiind plin de mizerie şi igrasie.

Problema nu este, însă, una nouă, ea fiind cunoscută de ani de zile. Cu toate acestea, reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat care au mers astăzi la unitatea sanitară s-au contrazis la distanță de câteva minute cu privire la gravitatea situaţiei.

„Toate buletinele de analize făcute la laboratorul de investigaţii şi diagnostic în sănătate publică al DSP-ului s-au încadrat în limite maxime admise. Avem buletinele, le-am pus la dispoziţia spitalului şi le-am menţionat în raport”, a spus Laura Acatrinei, inspector din cadrul Inspecției Sanitare de Stat.

După ce deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, care a participat şi el la verificări, a punctat în cadrul discuţiilor că nu este normal ca angajaţii care merg în Maternitate să se schimbe într-un asemenea spaţiu, reacţia reprezentantului din cadrul Inspecției Sanitare de Stat s-a schimbat.

„De fiecare dată s-a primit autorizaţie sanitară de funcţionare. Inspectorii au fost singurii care au constatat că nu este bine. Medicii epidemiologi de la evaluare au eliberat autorizaţia sanitară de funcţionare. Ba mai mult, managementul, în urma controalelor noastre şi le-a pus pe program de conformare sau pe program operaţional, nu au îndeplinit aceste asumări, dar la următoarea autorizaţie li s-a eliberat în continuare autorizaţie”, a spus Laura Acatrinei.

Probleme cunoscute de cinci ani

Aceasta a spus că problemele de la demisol sunt cunoscute de reprezentanţii Inspecției Sanitare de Stat de aproximativ cinci ani, adăugând că a fost sesizat inclusiv Avocatul Poporului.

„La ultima sesizare la Avocatul Poporului pe care a trebuit să o soluţionăm, cred că am scris că acest vestiar nici nu era trecut pe structura fucţională a autorizaţiei sanitare de funcţionare. Deci el nu exista. Circuitul personalului în bucata asta de spital nu exista”, a mai spus Laura Acatrinei.

Deşi iniţal cu doar câteva minute înainte afirmase că analizele care s-au făcut cu privire la spaţiul respectiv sunt în limitele admise, ulterior aceasta a revenit spunând că vestiarul reprezintă de fapt un risc epidemiologic. „Diferiţi microbi care se pot dezvolta aici, bacterii, mucegaiuri sunt preluaţi pe echipamentul de protecţie, pe halatele pe care le poartă personalul şi pot vi vehiculaţi către secţii”, a conchis Laura Acatrinei.

Mizerie

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...