spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTCondamnare penală din cauza geloziei

Condamnare penală din cauza geloziei

O femeie care i-a aplicat o „corecție” amantei concubinului său s-a ales cu o notă de plată consistentă, dar și cu o condamnare penală pentru agresiune și pentru distrugere. Rivalele din dragoste au fost despărțite de preotul din sat, iar la final bătaia dintre ele a fost „arbitrată” de  judecători.

Întreg scandalul a avut loc în seara zilei de 10 martie 2020, într-o comună din județ, când presupusa amantă, T.E.P., se întorcea de la școală fiind însoțită de o altă persoană. Pe traseu, ea s-a intersectat cu cea „trădată”, E.F.U, care nu a mai stat pe gânduri și a tăbărât pe ea. A lovit-o cu pumnii și picioarele peste corp, a tras-o de păr, până ce rivala a ajuns în sanțul de pe marginea drumului. Iar explozia de furie nu s-a oprit aici pentru că, la un moment dat, atacatoarea i-a luat victimei ochelarii de vedere și i-a călcat în picioare, făcându-i bucăți. Agresiunea a luat sfârșit numai în urma intervenției directorului școlii, care este și preotul paroh.

Răvășită în urma acestui episod, dar și cu oarece leziuni pe corp, presupusa amantă a fost preluată de rude și dusă la spital. Ba mai mult, la examinarea medico-legală s-au constatat echimoze, diagnosticul fiind traumatism cranio-cerebral, contuzie abdominală minoră, contuzie coapsa stângă și sindrom cefalalgic, victima având nevoie de 2-3 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

Fapte recunoscute în instanţă

A fost însă suficient pentru că cea rănită a făcut plângere la poliție, iar agresoarea s-a văzut chemată la audieri, fiind acuzată de lovire și alte violențe, dar și de distrugere. De fiecare dată, E.F.U a recunoscut tot c-a întâmplat și a oferit și o explicație. Potrivit propriei destăinuiri, ea ar fi a văzut pe rețeaua de socializare „Facebook” o fotografie postată de localnică în care aparea și presupusa amantă ținându-se de mână cu concubinul ei, fapt care i-a întărit convingerea că între cei doi există o relație.

Trimisă în judecată, agresoarea a recunoscut și aici cele întâmplate, iar la finalul procesului a fost condamnată de magistrați la o pedeapsa rezultantă de 9 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării. Timp de doi ani, ea va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, și va trebui să plătească toate cheltuielile judiciare și costurile îngrijirilor medicale.

Ba mai mult, judecătorii au obligat-o să-i plătească presupusei amante 1.200 de lei reprezentând cheltuieli fr judecată, 790 de lei reprezentând daune materiale şi 5.000 de lei daune morale. Pronunțată de Judecătoria Darabani, sentința a rămas definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
9.3 °
66 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...