spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTFemeie ucisă din greşeală de propriul soţ (video)

Femeie ucisă din greşeală de propriul soţ (video)

O femeie a avut parte de un sfârşit tragic în propria gospodărie după ce ar fi fost împuşcată din greşeală de soţul său.

Tragedia a avut loc, luni seară, în satul Hilişeu-Crişan, comuna Hilișeu-Horia din județul Botoșani. Cei doi soţi, ambii în vârstă de 50 de ani se aflau în locuinţă. La un moment dat, bărbatul, în timp ce o mânuia, ar fi declanşat arma, împuşcând-o pe femeie, din greşeală. Aceasta a fost lovită în mijlocul gâtului de proiectilul metalic, prăbuşindu-se pe covor, fără suflare. Cea care a făcut descoperirea macabră a fost chiar fiica acestora, în vârstă de 22 de ani. Tânăra a sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. „La locul solicitării au fost imediat dirijate două echipaje medicale. Unul cu asistent, de la Ambulanţa Dorohoi, dar simultan a fost trimis în sprijin şi echipajul SMURD de Terapie Intensivă”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul dispeceratului SJA.

Din nefericire, însă, în ciuda efortului depus de cadrele medicale, femeia nu a mai putut fi salvată. Aceasta a fost găsită în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare au fost fără succes.

„În această seară, în jurul orei 20:00, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie de 50 de ani, din comuna Hilişeu-Horia a fost găsită în stare de inconştienţă în locuinţă. Aceasta prezenta o plagă împuşcată la nivelul gâtului, ulterior fiind constatat decesul de către cadrele medicale”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

Femeie ucisă cu o armă deţinută ilegal

Oamenii legii au găsit în camera în care se afla victima şi arma cu care aceasta a fost împuşcată. Din câte se pare, aceasta fusese adusă din Austria de fratele iubitei fiului familiei. Arma este una destul de neobişnuită, fiind destinată tirului sportiv. Aceasta este acţionată de un arc foarte puternic.

În camera în care se afla victima a fost identificată o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv. Din primele verificări s-a stabilit faptul că arma respectivă era procurată dintr-o altă ţară. Aceasta a fost introdusă în România de o cunoştinţă a familiei victimei, care a împrumutat-o familiei victimei pentru a fi utilizată în alungarea animalelor sălbatice din apropierea gospodăriei.

Arma face parte din categoria celor supuse autorizării, însă nici proprietarul acesteia sau membrii familiei victimei nu erau autorizaţi în acest sens”, a mai spus agent principal Delia Nenişcu.

Familia abia se întorsese din vacanţă

Cei doi soţi aveau împreună doi copii mari. Aceştia abia se întorseseră dintr-o scurtă vacanţă petrecută la o pensiune din Gura Humorului.

Familia nu era cunoscută în sat ca fiind una cu probleme, ba din contră. Cei doi soţi fuseseră chiar colegi de liceu, iar în prezent lucrau, ambii, la şcoala din sat. Fiica lor studia la o universitate dintr-un judeţ vecin, în timp ce fiul lucra de mai mult timp peste hotare. Acesta venise în această perioadă acasă pentru a-şi petrece concediul.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care urmează să stabilească exact ce a dus la producerea tragediei şi cine se face vinovat. Soţul femeii era în stare de şoc, fiind cu greu calmat de membrii familiei. „A fost constituită echipă operativă şi sunt desfăşurate cercetări sub aspectul infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
39 %
3.1kmh
90 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...