spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTAdolescenţi anchetaţi penal după două incidente extreme (video)

Adolescenţi anchetaţi penal după două incidente extreme (video)

Violenţa atinge cote alarmante la vârste tot mai fragede. În loc să se bucure de cei mai frumoşi ani, doi adolescenţi de 15 şi 17 ani sunt cercetaţi pentru tentativă de omor. Cele două cazuri, aproape trase la indigo, ambele din Dorohoi, sunt acum anchetate ca tentative de omor.

Cel mai recent caz este cel în care un elev de 15 ani l-a înjunghiat pe un altul, după o ceartă banală, în apropierea autogării din Dorohoi. După ce victima lui a ajuns în îngrijirea medicilor, acum agresorul este cercetat pentru tentativă de omor. Tot scandalul a avut loc sub privirile trecătorilor, joi, pe 19 octombrie.

Cei doi se aflau în zona autogării, iar la un moment dat între cei doi a izbucnit un scandal. Unul dintre ei a scos un cuțit, cu care a început să își lovească adversarul. L-a nimerit pe acesta de trei ori. După ce l-a văzut plin de sânge a fugit printre casele din zonă.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai multe echipaje de poliție și jandarmi, care au plecat în căutarea agresorului. Un echipaj SMURD a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Municipal Dorohoi. „Pacientul prezenta o plagă tăiată pe peretele abdominal anterior drept, o plagă la nivelul urechii stângi şi o plagă la gamba stângă. A primit primul ajutor de la echipajul SMURD, a fost stabilizat în unitatea noastră, după care a fost trimis la Urgențe Pediatrie. Pacientul era stabil”, a precizat medicul primar Cătălin Mihailiuc, din cadrul Centrului de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Dorohoi.

Copil înjunghiat în drum spre şcoală

Incidentul a avut loc la nici două săptămâni după o întâmplare la fel de gravă, tot în Dorohoi. S-a întâmplat într-o dimineaţă, puţin după ora şapte, într-un autocar care transporta elevi luaţi din comunele limitrofe pentru a-i transporta către liceele din Dorohoi. Într-unul dintre autocare se aflau, printre alţi copii, şi doi băieţi de 17 ani, unul elev la Liceul „Gheorghe Ghica”, iar celălalt la Grupul Școlar „Alexandru Vlahuță” din Şendriceni. La un moment dat, pe traseu, între cei doi a izbucnit un conflict, iar elevul de la Şendriceni a scos un cuţit, cu care şi-a atacat adversarul.

Victima a fost lovită de lama cuţitului de mai multe ori. Băiatul a fost înjunghiat în zona subclaviculei drepte şi în partea stângă a capului. În urma incidentului, şoferul autobuzului a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Minorul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”. Potrivit medicilor, starea acestuia este una stabilă și în afara oricărui pericol.

„Pacientul a fost examinat de o echipă medicală, fiind decisă internarea în secţia de chirurgie pediatrică. Diagnosticul este de plagă tăiată suprascapular drept, plagă tăiată epicraniană parieto-occipital stâng, plăgi excoriate umăr stâng, prin agresiune. Minorul a fost stabilizat hemodinamic şi internat pentru supraveghere medicală”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU „Mavromati”.

Anchetatorii merg pe cele mai grave acuzaţii

Dacă inițial agresorii erau cercetaţi pentru loviri sau alte violențe, anchetatorii au schimbat încadrarea faptei, astfel că acum adolescenţii vor da socoteală pentru tentativă de omor.

„Cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor. Măsura a fost luată în ambele speţe mediatizate recent”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Incidentele vin la nici o lună după ce, tot în Dorohoi, şoferul unui autocar cu elevi a fost atacat de doi minori. Cei doi erau înarmaţi cu un cuţit şi cu un box.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...