joi, februarie 22, 2024
AcasăLocal105 ani de la Marea Unire sărbătoriți cu cea mai proastă organizare...

105 ani de la Marea Unire sărbătoriți cu cea mai proastă organizare (video)

Botoșănenii au primit și de ziua lor o mostră de batjocură din partea autorităților. Sutele de oameni care au dorit să vadă parada militară de Marea Unire au rămas cu un gust amar. Chiar și de Ziua Națională, autoritățile au demonstrat că oamenii sunt pe primul loc doar la alegeri.

Programul prezentat de Prefectura Botoșani a respectat întocmai timpii din prima parte, cea a discursurilor autorităților. Ceea ce a urmat, însă, a fost un mare eșec, ce le-a lăsat la sute de botoșăneni un gust amar.

Mai întâi, organizarea a sabotat chiar autoritățile locale. Acestea au ținut discursuri pompoase în Centrul Vechi în fața detașamentelor de paradă și a câtorva zeci de oameni. Asta pentru că majoritatea botoșănenilor au dorit să meargă direct pe Strada Cuza Vodă pentru parada militară.

Conform programului anunțat de prefect parada începea la ora 10:30 și ar fi durat până la 11:00. Doar că cei care au ajuns puțin mai târziu au pierdut tot. Ca să nu deranjeze autoritățile locale, deja strânse în zona de defilare, organizatorii au dat drumul defilării la 10:11. Astfel, la 10:28 deja prezentatorul a anunțat că festivitățile au luat sfârșit, spre nemulțumirea oamenilor care încă soseau în Piața Revoluției.

Mai mult, avioanele anunțate în spațiul public de Prefectul Sorin Cornilă nu și-au mai făcut apariția pe cerul Botoșaniului. “O organizare mai proastă nu mi-a fost dat să văd de mult timp. Lumea încă stătea la coadă la fasole și cârnați în centrul vechi, când defilarea deja a luat sfârșit. Am alergat cu copilul în brațe să vadă mașinile de pompieri, dar tot ce a mai prins a fost dubele de la penitenciar”, a spus un botoșănean.

Un altul a avut noroc și a prins loc în față, dinainte de ora zece. Totul pentru a vedea avioanele care ar fi brăzdat cerul, în premieră la Botoșani. “Copilul era atât de emoționat că va vedea avioanele. Toata ziua numai despre asta vorbea. După ce s-a terminat parada și jandarmii ne-au spus să plecăm, el mă tot întreba când vin avioanele”, a spus un alt botoșănean.

“Aeronavele noastre participă la București”

Întrebați de acest lucru, reprezentanții prefecturii au ridicat din umeri, spunând că nu ei sunt organizatorii. La rândul lui, Locotenent Colonel Corneliu Titiliuc a ridicat și el din umeri când i s-a atras atenția că defilarea ar fi trebui să înceapă la 10:30, dar la 10:28 deja era finalizată.

La fel și legat de prezența avioanelor deasupra cerului județului. Deși condițiile meteo ar fi permis zborul, cum arată și aplicația Flightradar, lumea a rămas cu privirile îndreptate spre cer de pomană. Ulterior, organizatorii nici nu au mai oferit vreo explicație, părând că nici nu ar fi spus așa ceva vreodată. Monitorul a încercat, totuși, să afle și de la cei direcți implicați. Reprezentanții Bazei 95 Aeriene “Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău s-au limitat să transmită că “a fost o problemă legată de disponibilitatea avioanelor”, fără a oferi detalii suplimentare. Situația a fost ulterior clarificată de oficialii de la Bacău. “Aeronavele noastre participă la București”, a precizat locotenent Mădălina Burlacu, purtător de cuvânt al Bazei 95.

Și reprezentanți Inspectoratului General de Aviație (IGAv) au negat existența măcar a unui plan ca botoșănenii să admire pe cer un survol al avioanelor. De altfel IGAv nici măcar nu deține atât de multe avioane. Inspectoratul administrează doar două avioane în prezent, un Piper și un Cessna, ambele fiind utilizate de SMURD.

Marea Unire Marea Unire

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
79 %
1.6kmh
22 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...